Last news in Fakti

16 Декември, 2017 09:00 26 999 37

Когато ключалката на колата замръзне

  • автомобили-
  • ключалка-
  • замръзване

Знаете ли какво да правите, когато дистанционното отключване на вашия автомобил откаже да работи, а ключалките са замръзнали?

Това, в тези студени дни се случва често, а сега ще ви покажем пет способа, с които може да отключите замръзналия си автомобил.

В никакъв случай не допирайте устни до ключалката, с цел да я загреете. Единственото, което трябва да направите е да нагреете ключа. Това може да стане по няколко начина.

1. Металната част на ключа може да бъде загрята в чаша гореща вода. Ако нямате под ръка, то купете си чай от най-близкото заведение.

2. Ако случайно разполагате с ток наблизо и сешоар, разбира се, то лесно ще размразите ключалката на автомобила си.

3. Ако сте пушач, то това е много добре. Не за вас, а поради факта, че най-вероятно разполагате със запалка, с която можете да нагреете ключа.

4. Ако нямате запалка, то използвайте тази от колата на ваш приятел или съсед, но много внимавайте да не повредите лаковото покритие около патрона.

5. Най-добрият начин е да имате под ръка, но не в колата, специален размразител, който се продава в магазините на почти всички бензиностанции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    73 7 Отговор
    Или просто карате кола с безконтактно отключване. Ако я нямате тази екстра изглежда като напълно безмислена гъзария. Но един път почнете ли да я ползвате се превръща в задължителна. Ключа не излиза от джоба, много по-трудно е да се загуби, не може да се заключи в колата и изобщо не ти пука за замръзнали ключалки.
    Айде, с пожелание новата да донесе достатъчно доходи на тези които не могат да си я позволят в момента.
  • 2 Stefko 88

    72 7 Отговор
    Това не го правете! Иначе ще ми станете клиенти. 1. Предложение4- как ще вземеш запалката от колата ако е вътре а ключалката не отключва? За да работи запалката автомобила трябва да е на контакт и с какво ще отлючваш? Ключа е в таблото! 2- никога ама никога не нагрявайте ключовете защото повечето са електрони и съдържат пластмасови компоненти които ще се подредят и. Тогава дори и да влезете може да сте повредили ключа.3- не го топете в вода да не го изкъпете ще намокрите батерията....просто си купете спирт сипете го в пулвелизаторче от капки за нос и пръснете няколко пъти. Спирта се изпарява но размразява за секунди. Малко и компактно , може да се носи и ползва навсякъде и не тъпчете ключалките с грес някои греди се втвърдяват и става по-зле. Не нагрявайте боята на замръзнал автомобил ще се напъка лака. Вообще каквото пише в статията не правете. Купете спирт и пръскайте по малки дози ако се наложи

    Коментиран от #5, #33

  • 3 СпасЪ

    15 9 Отговор
    Една алармена система за смешни пари, която да управлява и централно заключване, е доста по-ефективен метод от гореизброените.
  • 4 коки

    43 3 Отговор
    и най-голямата екстра на безконтактното отключване-открадват ви колата за под минута тихо и спокойно за да не се паникьосате

    Коментиран от #25

  • 5 Боримир

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Stefko 88":

    Иначе ще ги обръснеш яката.
  • 6 дедо

    59 2 Отговор
    Стар шофьорски елементарен трик-пикаете върху ключа и ключалката и това е всичко!
  • 7 onq s konq

    35 5 Отговор
    Язе моито беенве зимъска не го заключвам изопщо щото то и бес това само ас си знам как пали така че немам проблеми !

    Коментиран от #24

  • 8 Японеца

    11 8 Отговор
    Винаги ключалки на немски коли.
    Немските ключалки, най-надеждните ключалки!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Old timer

    11 27 Отговор
    Последно карах кола която отключвах през ключалката на вратата през ... 2003 мисля... Какви кошници карате бе хора? Толкова ли нямате 40лв за едно централно с дистанционно?
  • 12 PlimP

    17 0 Отговор
    ключлките трябва да се позлват чат-пат, иначе някой ден ако ти се наложи може да останеш неприятно изненадан и трябва да са изправни особено на коли с акум. в багажника
  • 13 Прасчо

    16 1 Отговор
    пикаш в ключалката и отключваш, за жените малко трудно ще е
  • 14 ключ

    23 3 Отговор
    Аз изваждам ключа и натискам едно копче с отворено катинарче. Това правилно ли е ?

    Коментиран от #15

  • 15 Empty

    14 0 Отговор

    До коментар #14 от "ключ":

    Абсолютно НЕ!!!
    Трябва да извадиш ключа от джоба да "масажираш" бутоните с пета после, както е показано на снимките да го запалиш и накрая да си извикаш такси!
  • 16 от kermen

    9 0 Отговор
    Най ефикасния метод е преди студовете да капнете в ключалките две три капки масло,ако може по рядко!! Какви теории ми развивате..! Казах и е вярно,пробвайте!!

    Коментиран от #31

  • 17 TeooGeoo

    5 1 Отговор
    Антифриз концентрат върши добра работа , но предварително....

    Коментиран от #30

  • 18 Ники

    11 2 Отговор
    И друг път съм чел глупости ... ама тая статия а и коментарите направо къртят
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 КИКИЧ

    4 0 Отговор
    До пост 2 --колега, ясно е че сте на "ти" със зимните неволи. Нагрявал съм ключ--нищо, като че блокира още повече.. С какво третиране гумените гарнитури на вратите, капаци и стъкла като протекция на замръзване и напукване

    Коментиран от #22

  • 21 моко

    7 2 Отговор
    навремето капвах машинно масло в ключалката на москвича :)
    независимо дали колата ви е с централно, то ако си има обикновена ключалка, капвайте масло малко на ключа и ръгайте вътре, въртете отключване заключване...
  • 22 моко

    9 0 Отговор

    До коментар #20 от "КИКИЧ":

    гумените гарнитури може с течен парафин или вазелинче :)
    а ключалките с машинно масло, някакво друго масло, парафинче, вазелинче :)
    някои дори си мажат цялата кола с парафинче, за да им изглежда боята по-ярка, по-хубава и уж че е нова :) а отпред на прозореца се слага един голям картон от голям кашон и се защипва с чистачките :)
  • 23 onq s konq

    7 15 Отговор
    Всички тия гореописани "андрешковски" съвети стават абс безсмислени и ненужни,АКО СИ ИМАТЕ ГАРАЖ.Ама той струвал 10-12хил. лв или евро/зависи от местоположението/,пък сандъчето-само 2,3,5 хил...Е не може да се пренебрегва максимата че "който си има брада,трябва да си има и гребен"!А нямате ли си гараж поради незаинтересованост или немотия и МПС-то мръзне като безпризорно на улицата,то замръзналите ключалки са ви най-малкия проблем...Това значи че АКУМУЛАТОРЪТ "накакси" е сдал багажа и не върти,гумите са галошки за образец,маслото взело че заприличало на катран/че и е под чертата/ и т.н....И всичко това го казва ЛОГИКАТА,не аз...!:)

    Коментиран от #28

  • 24 руснака

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    ама то пали ли ве
  • 25 Morgoth

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "коки":

    Ако решат да ти я крадат спасене няма. За всяка система си има цака. Карай по-непопулярна марка и никой няма да има мерак за нея, защото се продава трудно, а и части рядко се търсят.
  • 26 Makedoneca

    2 0 Отговор
    Само с тиквешка ракия :)
  • 27 Пежо

    1 2 Отговор
    А какво правим ако замръзне механизъм на централното от конденз или просмукана влага от уплътнението на стъклата например? Това ми се е случвало на Пежо през една зимна сутрин на минус 20. Машинките щракат и се връщат обратно, защото механизма на шофьорската врата беше замръзнал. Успях да вляза през пасажерската врата.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Шугун

    8 1 Отговор
    Аз съм йога, зимата като ми замръзне ключалката и бравата ,редовно влизам през аспуха, само има една цака там ,тря малко да отместих едното ламелче на духалката на парното ,че иначе си запречвам раменете
  • 30 Справедлив

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "TeooGeoo":

    Не само предварително. И при вече замръзнала ключалка и дори брава-действа. Изпробвано е.
  • 31 Антон

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "от kermen":

    Пълни глупости!Този метод става при-5 -10гр.и не за дълго.Маслото е хигроскопично и се изпарява.С това масло си помагаш да ти замръзне още по-добре ключалката.Това се прави със силиконова грес,доста е скъпа и трудно се намира но има.Предимството на тази грес е,че не харесва водата отблъсква е,при -50 и +200 си запазва свойствата и не става твърда или течна и не се изпарява.Не е отрована използва се доста в хранителната промишленост за смазване на машини.Статията е малко тъпичка.Защо!Защото,хубаво човек ще си размрази ключалката ами как ще си отвори вратата а,питам аз?😕При ниски темп.така яко залепва вратата,че ключалката ти е най-малкият проблем.Затова се намазват уплътненията с силиконовата грес натъпкваш си в ключалките които не използваш за Ей така и пей сърце дълги години.Хайде сега да почерпите по-една бира!
  • 32 Райко кръвта

    0 0 Отговор
    Можете и да се изпикате пак ше се размръзне хахахах
  • 33 Браво,

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Stefko 88":

    Стефко, благодаря! Изключително полезна информация ! Жив и здрав!
  • 34 нагазаки

    2 0 Отговор
    Ако колата е замръзнала като на снимката и да пикате и да акате няма нужда от смисъл. Чекаш да преминат кокичетата и си вътре
  • 35 Боримир

    1 0 Отговор
    Женати го близва и готово или пък гаджето.
  • 36 Язе

    0 0 Отговор
    Аз си оставям една врата отключена и нямам проблем.Сецам докато се отлепи вратата и влизам.Действа вече доста години.
  • 37 Метод

    1 0 Отговор
    Най-ефикасният метод се казва топъл гараж.