Last news in Fakti

3 Април, 2018 11:41 3 163 0

Бамбуков мотоциклет

  • meep-
  • green falcon-
  • мотоциклет-
  • бамбук

Филипинската компания Meep показа електрически мотоциклет с "каросерийни" панели от бамбук с тегло едва 6.5 килограма. Green Falcon е разработен в рамките на правителствената програма Bamboo Extreme, която финансира иновационни идеи за използването на дървесината.

Специално за Green Falcon е разработен композит от два слоя бамбук и епоксидна смола. Според шефа на Meep Кристофър Перес Ларсен този материал е много по-лек от фибростъклото и може да се мери по здравина със стоманата.

Под бамбуковата "черупка" са скрити електромотор и батерии, чиито характеристики не се съобщават. Green Falcon е предназначен за експлоатация в града и максималната скорост е ограничена на 97 км/ч. Обсегът с едно зареждане на батериите е 50 км.

Ларсен се ни прави илюзии, че бамбуковият мотоциклет ще влезе в серийно производство, но го смята за вдъхновение за други производители и добра идея за по-ефективното използване на достъпните ресурси. Филипинските власти планират засаждането на 10 млн. хектара с бамбук до 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА