Last news in Fakti

12 Април, 2018 11:22 11 672 15

Новият сериен КамАЗ е готов

  • камаз-
  • 54901
Новият сериен КамАЗ е готов - 1

Това съобщава руската държавна корпорация Ростех, като в съобщението се отбелязва още, че първите бройки ще бъдат пуснати през есента на тази година. Концепция на новия КамАЗ беше демонстрирана преди година.

Интересното за новия КамАЗ е, че голяма част компонентите са взети от Mercedes-Benz. Така например, кабината е от текущото, четвърто поколение на Mercedes-Benz Actros, мостовете също са от Mercedes.

Предният е деветтонен с необслужваеми главини, а задният е хипоиден с предавателни числа от 2.5 до 3.07. За новия КамАЗ са налични само роботизирани скоростни кутии. Освен това камионът получава и абсолютно нов двигател.

Той е шестцилиндров турбодизел с работен обем 12 литра. В зависимост от степента на форсиране, мощността му ще варира от 380 до 550 к.с. Заявеният пробег е 1.5 млн. километра, а сервизните интервали на всеки 150 000 километра. Очакванията са, че КамАЗ-54901 ще е с 20 % по-евтин от донора си Mercedes-Benz.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боздуган

    13 27 Отговор
    Ще пуши ли ?

    Коментиран от #2

  • 2 Stoich

    20 7 Отговор

    До коментар #1 от "Боздуган":

    При влекачите проблема за околната среда не са отработените газове, а огромното количество кислород, което изразходва двигателят.
  • 3 Към статопреписвача

    10 21 Отговор
    Ало журналистчето, що си турнал "високотехнологичната" си статийка в раздел Технологии. Копието на Мерцедес - Камаз ли е най-тежкологичния факт за теб.
  • 4 Лично мнение

    15 27 Отговор
    Освен на руския пазар не знам някъде другаде да се реализира.............При толкова други камиони и то къде по качествени малко ме съмнява някоя компания за превози да си купи Камаз............

    Коментиран от #6

  • 5 Бесен Язовец

    12 19 Отговор
    Кабина - Мерцедес
    Двигател - Liebherr
    Ск. кутия - ZF Traxon
    Емблема - Китайпром
    Те така се прави камион и много правилно постъпват русеаците. От този това, от онзи онова, по добре така да произведат нещо читаво, от колкото да влагат милиарди в изобретяване на нов "велосипед" ! Вече всичко това е направено преди тях така, че няма смисъл да се напъват.

    Коментиран от #8

  • 6 да го кажем направо

    39 10 Отговор

    До коментар #4 от "Лично мнение":

    Те и сега Камазите ги продават-Латинска Америка е пълна с тях.Азия и там ги има доста,а в последно време и арабите започнаха да ги купуват.Светът не е само Европа и САЩ-има още 6,5 милиарда хора.Да не говорим,че армейските им изпълнения на Камаз са едни от най-сполучливите в този сигмент.Та рашаните знаят защо правят и произвеждат-не са хич глупави.
  • 7 гост

    27 0 Отговор
    Е, какво се учудвате, Мерцедес държи 30% от акциите на Камаз. Нормално е да дава свои технологии.
  • 8 Random

    24 5 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Двигателя не е либхер, а е разработен съвместно с тях.
    ZF са най-добрите, ако смяташ че bmw, mercedes, land rover, ford, chevrolet и др. не могат да направят ск. кутия и затова купуват от ZF, то тогава няма смисъл да ти обяснявам.
    Камаз така или иначе правят мерцедеси в завода си, що да не питат за кабина?
  • 9 Шофьор на Камаз

    29 3 Отговор
    Тук има хора,които коментират ,а в същото време никога не са се качвали на камион и естествено пишат големи тъпотии...
  • 10 стоян

    9 30 Отговор
    А кое му е руското в този Камаз освен името -толкова могат То такова им е и оръжието =сигурно с китайски части

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Уникален си..хаахааха

    24 7 Отговор

    До коментар #10 от "стоян":

    Стоянчо...толкова му е руско-колкото и на американските Хамъри им е американско--бутала от Мексико,скорости- японска разработка,а главата произведена в Чили...Ама важното е,че се произвежда в Русия-заплати,данаци и т.н...
  • 12 mediator37

    18 1 Отговор

    До коментар #10 от "стоян":

    И нашите оръжейни заводи внасят сръбски барут и него тъпчат в гилзите, ама ние обираме парсата, защото ние изнасяме. За сърбите жълтите стотинки и мизерията. Важно е чия е емблемата на сандъка и кой продава крайния продукт , ръйш ли?
  • 13 Превозвач

    6 19 Отговор
    Руска сглобка? Не благодаря!
  • 14 дядя Кузя

    0 10 Отговор
    тоя с въглища ли върви?
  • 15 Пушкин

    2 0 Отговор
    Тук е пълно с тъпанари, е какво очаквате след като даймлер притежава 11% от Камаз, да е с двигател на лотус ?