Last news in Fakti

18 Април, 2018 13:42 2 587 2

Система ще предупреждава за аквапланинг

  • аквапланинг-
  • continental
Система ще предупреждава за аквапланинг - 1
Снимка: Shutterstock

Компанията Continental работи върху автоматизирана система за предупреждение от риск за аквапланинг. В бъдеще, системата за предупреждение за аквапланинг, която използва данни от камери и сензори в гумите, ще може да разпознава аквапланинг ситуация преди тя да се случи.

Това означава, че водачите ще бъдат предупредени навреме, за да коригират шофирането си. Аквапланингът зависи от дълбочината на протектора, дълбочината на водата и скоростта при шофиране. Затова от Continental препоръчват летните гуми да бъдат подновявани, когато дълбочината на протектора падне под 3 мм. При по-малка дълбочина, значително се повишава риска от аквапланинг.

Аквапланингът се появява, когато протекторът не може достатъчно бързо да отстрани водата от пътната настилка. За да разпознае тази ситуация, системата на Continental разчита на образите от 360-градусови широкоъгълни камери, които са инсталирани в страничните огледала, решетката и в задната част на автомобила. Когато на пътя има много вода, образите от камерите показват специфичния модел на пръските при допир с гумите още от ранния стадий на развитие на аквапланинг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антон 1

    3 0 Отговор
    Аз това не го разбрах !
    Каква корекция на шофирането , какво пет лева !
  • 2 незнайко

    0 0 Отговор
    ОЩЕ ЕДИН ЕЛЕКТРОНЕН БИРНИК В КОЛИТЕ !!! Ако няма дупки и пътя е с правилен наклон, няма да има ЛОКВИ !!!