Last news in Fakti

5 Май, 2018 11:19 5 967 10

Банка без нито един жив служител!

  • банка-
  • роботи
Банка без нито един жив служител! - 1

Втората по сила китайска банка China Construction Bank откри офис в Шанхай, в който работят само роботи. В клона на банката няма нито един жив служител и всички операции се извършват от т-нар. изкуствен интелект. Благодарение на него в банката могат да се правят преводи, да се теглят и внасят суми пари, както и да се обменя валута.

Банка без нито един жив служител!

Въобще в този клон може да се извършват всички услуги на банката. Единствено трябва да разрешите на роботите да сканират лицето ви, за да удостоверят личността ви. Съвсем скоро ще заработят и още такива офиси. От China Construction Bank са готови с 1 600 робота, които ще работят в 360 филиала на банката.

Банка без нито един жив служител!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кибер атака

    26 5 Отговор
    Тези убиха рибата, но едно бъгче ако им пуснем ще стане шоу

    Коментиран от #5, #6

  • 2 икем

    18 6 Отговор
    Къде са Китай, къде са САЩ :)

    Коментиран от #3

  • 3 Kcaniba

    16 20 Отговор

    До коментар #2 от "икем":

    И защо не отидеш да живееш в Китай, ами драпаш за България и Европа отворко, защо си дошъл в България, а не в Китай??? Изнасяй се натам!!!

    Коментиран от #4

  • 4 China maina

    28 2 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Не познавам хора които да желаят да живеят в Китай, но познавам много, които избраха да отидат да работят там, вместо в САЩ. Подценяваш китайците! Те са като магнит за кадърни хора от цял свят и не жалят средства за привличането им!
  • 5 дръпнатото око

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "кибер атака":

    Да роботите ще затанцуват и запеят "калинка калинка калинка мая, като ягода в градинка калинка мая"
  • 6 незнайко

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "кибер атака":

    Бъгче и сега може да се пусне независимо, че зад компютрите стоят хора ! Интересното е къде ще работят премахнатите служители ? Може би наближава времето когато машините ще работят а хората ще ЛЕШПЕРЯТ, както го правят сега БОГАТАШИТЕ !!!
  • 7 Баш Майстора

    8 2 Отговор
    Като прочетох заглавието, си помислих, че някой е изтрепал служителите в офиса.
  • 8 Кибик

    2 2 Отговор
    И утре ако парите ги нема, кво праиме?
  • 9 Никанор

    5 0 Отговор
    И какво? Няма да има манекенки от село които неадекватно да ти се цупят или да ти дават акъл. Няма да има и сърдити тетки на които не би дал репи да продават на някоя сергия. И какво банките ще спечелят още повече. Няма да осигуряват роботите си, няма да им плащат здравни осигуровки, няма да им харчат вода за кафе и за тоалетни казанчета, няма отпуски, няма да ги крадат и мързелуват.
    Пфу отврат! Тая нация първа ще спре да работи и ще заживее в комунизма. Ще се вози на електрически мотопедчета, ще обикаля разните клисури, ще се клати в Тай-Чи гимнастически пози, ще се упражнява в краснопис на йероглифите си. Ще им се въведе трудова повинност, по 4 часа, в три дни за 5 години примерно за ремонт и инсталация на роботчета.
    Чайна майна да ги е-а!
  • 10 ггггг

    1 0 Отговор
    терминаторите идват