22 Май, 2018 11:11 3 576 12

Смартфоните ще работят 100 пъти по-дълго с нова батерия

  • батерия-
  • смартфон-
  • иновация
Смартфоните ще работят 100 пъти по-дълго с нова батерия - 1

Учени изобретиха нов материал, получен чрез нанасяне на магнитна сплав върху силиконов субстрат. Структурата на новата батерия е сходна с тази на пчелна пита. Основното предимство на иновацията е ограниченото количество топлина, отделящо се от батерията.

Смартфоните ще работят 100 пъти по-дълго с нова батерия

Това пък води до намаляване на консумацията на енергия. Батерията има еднопосочен ток. Все още батерията не е изпробвана на реален смартфон, но според създателите ѝ тя ще позволи на смартфона да работи 100 пъти по-дълго.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 айфоня

    10 16 Отговор
    това на снимката не е смартфон а боклук
  • 2 гост

    19 0 Отговор
    За да работи по-дълго трябва да има по-голям капацитет или написаното горе значи, че вместо 4х.мпч тази батерия може да съхрани 400х.мпч. Телефончето консумира и не го вълнува дали е вързан към автомобилен акумулатор или батерия от часовник с подходящ ампераж и волтаж.

    Коментиран от #4

  • 3 Jack Bauer

    21 1 Отговор
    За батерии които издържат 100 пъти повече и се презареждат 100 пъти по-бързо четем от 5-6 години, но на пазара нищо не сме видели. То не бяха кондензаторни, графенови и дри батерии. Само че си остават единствено като новина.
  • 4 Христо

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Като те гледам как изписваш мАч едва ли ще знаеш, че топлината е загуба на енергия, която се преобразува в топлина. Тя и волфрамовата крушка загрява супер много заради загубите, ма ти сигурно си мислиш, че щом свети като слънцето трябва и да топли... Ледовете що не харчат толкова ток? И що ли не загряват така...
  • 5 Фалшива новина

    4 0 Отговор
    В оригиналната новина става въпрос за нови полупроводникови елементи които имат 100 пъти по ниска консумация и не отделят топлина, а не за батерия! Моля ползвайте поне Google Преводач преди да публикувате статията! Тази новина е нелепа!

    "Диодът обикновено провежда ток и напрежение през устройството само по една посока на натискане, но когато напрежението е обърнато, токът спира. Този процес на превключване струва значителна енергия поради разсейване или изчерпване на източника на енергия, като по този начин се отразява живота на батерията. Чрез замяната на полупроводниците с магнитна система ние вярвахме, че можем да създадем енергийно ефективно устройство, което консумира много по-малко енергия с подобрени функции. "

    Екипът на Сингх разработи двуизмерен, наноструктуриран материал, създаден чрез нанасяне на магнитна сплав или пермалоид върху структурирания шаблон от пчелна пита на силиконова повърхност. Новият материал извършва еднопосочен ток или течения, които протичат само по един начин. Материалът също има значително по-малко разсейваща сила в сравнение с полупроводниковия диод, който обикновено се включва в електронните устройства.

    Магнитният диод проправя пътя за нови магнитни транзистори и усилватели, които разсейват много малко енергия, като по този начин увеличават ефективността на източника на енергия. Това може да означава, че дизайнерите могат да увеличат живота на батериите с повече от сто пъти. По-слабо разсейващата сила в компютърни
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 незнайко

    1 0 Отговор
    (Публикувано във факти.бг: Батерията има еднопосочен ток.) ТОВА ЗНАЧИ, ЧЕ НЕ СЕ ЗАРЕЖДА !!! Да бяхте го пояснили !!! ТОВА НЕ Е АКУМУЛАТОРЕН ЕЛЕМЕНТ !!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 deadman1488

    0 0 Отговор
    АРЕ ДЕ ВСИ4КИ 4АКАМЕ ТВА
  • 10 Мартин

    1 0 Отговор
    Не съм чел по-големи глупости в последно време. Някой може ли да ми обясни по какъв начин батерията може да влияе на консумацията на уреда и какво по дяволите означава еднопосочен ток? От графиките виждам, че този кьорфишек се характеризира с висока проводимост при високи амперажи. Откъдето следва по-малката отделяна топлина, по-ниското вътрешно съпростивление и възможността за по-големи пикови токове.
  • 11 РПГ

    0 0 Отговор
    Спрете да използвате електро-магнитните, радиоактивни заврънгачки и изобщо няма да ви дреме нито за батерии, нито за постоянния ток или неговото преминаване през диоди или светодиоди. 99 % хората ползват радиоактивните телефони за олигофрении, а не за работа, което е чиста загуба на ресурси, които могат да бъдат приложени полза на човечеството, а не в негова вреда. Но щом става дума за пари, ще ви продадат и вода от Фокушима, като минерална.

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "РПГ":

    Кое им е радиоактивното на телефоните?
    Ти да не вярваш на зелените?!