Last news in Fakti

14 Февруари, 2012 13:08 3 149 2

Злато и розов мрамор в самолета на Янукович

  • украйна-
  • виктор янукович-
  • airbus-
  • а-319-115xcj

Президентът на Украйна Виктор Янукович се вози в самолет с интериорни декорации от злато и редки каменни облицовки за $90 млн., негодуват медиите в страната. Аеропланът от пето поколение Airbus А-319-115XCJ е изработван в продължение на три години и се управлява от пилоти, преминали специална подготовка в Тулуза, Франция.

На борда има заседателна зала, работен кабинет, помещения за съпровождащите лица и зона за отдих. Основният салон е решен в бежово, а мебелите са от лакирано светло дърво.

Всички осветителни тела, крановете в баните и леглата в президентската спалня са украсени с позлата. Златна рамка има и огледалото над кревата на Янукович, а покривалото му е от скъпа жакардова тъкан. Умивалникът в банята пък е от розов мрамор.

Стандартният Airbus А-319-115XCJ може да вози до 100 пътници. Достига максималната скорост от 950 км/ч и може да прелети 11 600 км с едно зареждане.

От пресслужбата на украинския президент опровергават покупката на самолет с подобно обзавеждане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошо Тиквата

    1 0 Отговор
    После Сталин бил такъв,онакъв.!Като гледам днешните управници стигам до извода,че Сталин си е бил много читав.Сегашните просто го засрамват в пъти.
  • 2 Атанас Велики

    0 0 Отговор
    Поне да беше родно производство! Нямат ли си хубави Анове, че ще взимат западняшки чурки!