Last news in Fakti

1 Декември, 2022 17:06 1 256 0

Renault и AirBus ще работят заедно

  • renault-
  • airbus-
  • електрически коли-
  • самолети-
  • батерии

Двете компании ще си помагат в разработката на батерии

Renault и AirBus ще работят заедно - 1

Renault Group и Airbus подписаха договор за сътрудничество, който се изразява в партньорство при разработката и изследването на батерии. Двете компании ще насочат заедно силите си за проекти свързани с електромобилите и хибридните самоелти.

Разработките ще са насочени основно върху оптимизирането на енергийния поток и намаляването на батериите. Заедно с това, двете компании ще разгледат и възможностите за използването на батериите след приключването на техния завод.

“ За първи път двама европейски лидери от различни индустрии споделят инженерни знания, за да оформят бъдещето на хидро-електрическите самолети. Авиацията е изключително взискателна област по отношение както на безопасността, така и на потреблението на енергия, както и автомобилната индустрия ” казва Жил Льо Боргне, изпълнителен вицепрезидент по инженерство в Renault Group. “ В Renault Group, нашият 10-годишен опит в сферата на електрическите превозни средства ни дава някои от най-силните отзиви от областта и опит в работата на системите за управление на батерии. ”

Сабине Клауке, главен технически директор на Airbus, особено се надява на “ зрели ” батерии от следващо поколение за Airbus като част от партньорството. “ Съчетаването на опита на Renault Group в електрическите превозни средства със собствения опит в електрическите полети ще ни позволи да ускорим развитието на технологиите, необходими за бъдещи хибридни архитектури на самолети през 2030-та и след това.“


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА