22 Юли, 2018 11:28 2 245 4

Gorilla Glass 6 позволява на телефоните да оцелеят след 15 падания от 1 метър

  • iphone-
  • смартфон-
  • gorilla

През последните години Corning се превърна в пионер в областта на защитата на дисплеите на модерните смартфони, а тази седмица компанията обяви новото си поколение стъкла Gorilla Glass 6. Както може да отгатнете, моделът е значително подобрение на предшественика си, а компанията твърди, че телефоните ще могат да оцелеят и след падане от по-високи височини. Всъщност Corning заявяват, че устройствата, чийто дисплей е защитен от Gorilla Glass 6, ще може да издържи общо 15 последователни изпускания от 1 метър. Това прави новото поколение стъкла два пъти по-добри от Gorilla Glass 5, според официални данни.

Главната причина, поради която компанията се фокусира върху подобряване на защитата срещу падания от 1 метър или по-малко е, че според изследване собствениците на телефони изпускат устройствата си по средно седем пъти годишно, а в 50% от случаите инцидентите се случват от тази височина.

"Gorilla Glass 6 е съвсем нова стъклена композиция, която може да бъде подсилена химически, за да се достигне значително по-високо ниво на компресия, отколкото е възможно при Gorilla Glass 5. Това позволява на новото поколение стъкла да бъде по-устойчиво на повреди", каза д-р Джеймин Амин, вицепрезидент на отдела по разработване на технологии и продукти в Corning.

Първите модели, оборудвани с Gorilla Glass 6, се очаква да излязат на пазара по-късно тази година и дори се смята, че линията на iPhone за 2018-та може ще ги използва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    8 2 Отговор
    А това означава ли, че ще устиска на едно падане от 15 метра?

    Коментиран от #3

  • 2 Lg G3

    2 2 Отговор
    Моето старо и вярно G3 е падало повече от 10 пъти върху плочки от около 1.8 и още нищо му няма, не знам коя версия е. Отделно падания от джобове и търкаляния. Отделно и едно 3 годишно дете, да го сурка на всякъде...
  • 3 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "куку руку ку":

    Не ! Означава че ще издържи 1500 падания от 10 сантиметра ...
  • 4 незнайко

    3 0 Отговор
    Вчера разхождахме внучето със сина и снахата по една широка екопътека. Снахата си изтърва смартфона и познайте какво се случи ? Екрана си нацепи точно в мястото което се е ударило първо в едно от малкото камъчета ! Смартфона работи но екрана е за смяна !!! НЯМА СПАСЕНИЕ АКО ЕКРАНА ПАДНЕ ПЛОСКО ВЪРХУ ОСТЪР ПРЕДМЕТ !!!