Last news in Fakti

20 Юли, 2018 10:59 2 807 7

BMW ще проверява колите с компютърен томограф

  • bmw-
  • компютърен томограф

Развойният център на BMW в Мюнхен тества компютърен томограф, с който ще бъдат инспектирани тестовите прототипи на марката. Те ще бъдат сканирани от четири робота, които ще правят хиляди рентгенови снимки от различни ракурси.

Събраният материал ще бъде използван за съставянето на триизмерен модел на автомобила за анализ на конструкцията на мулетата - заварки, резбовани и лепени съединения, проверки преди и след боядисване и т.н.

Системата позволява оглед на елементи с дебелината на човешки косъм (0.1 мм) и елиминира нуждата от разглобяване и разрязване на прототипите за проверка след изпитания. Инженерите на BMW проучват възможностите за използване на изкуствен интелект за сортиране и анализ на данните, получени с помощта на рентгена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    7 5 Отговор
    Абе това ладата го правят отдавна - само че не се казва "томограф" а само томка - котарака на "инжинера". Затваряме го вътре и ако не е избягал на 3-я ден значи всичко е наред.
  • 2 ГАЩНИЦИ

    3 4 Отговор
    колата на снимката е много по-добра от НАЙ МОЩНОТО ВЕЛИКОЛЕПНОТО РЕНО МЕГАН WC ОПА ГРЕШКА RS

    Коментиран от #7

  • 3 прУстакоФ

    1 9 Отговор
    Файда-ЙОК.Дори и да имах пари,пак нямаше да карам ново BMW.

    Коментиран от #4

  • 4 АУУУУ

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "прУстакоФ":

    Дори ама...надали...като излъчваш ТЪПОТА дори с едно изречение....

    Коментиран от #6

  • 5 Сталин

    5 0 Отговор
    Хората имат индустрия за милиарди ние внасяме картофи и лук и слушаме колко сме щастливи в Европейския съюз.
  • 6 прУстакоФ

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "АУУУУ":

    Напрегнатичък си нещо ??!! Мярка му е майката !!! Схвана ли ????
    Гледам палиш на 1/50 от оборота и то съвършено без причина,явно имаш някакъв медицински проблем,който нито е мой проблем,нито пък ми дреме за този ТВОЙ проблем! Има си болници,лекари,отиди-ще те приемат хората, ще те прегледат,ще те лекуват,не е изключено дори и да успеят да ти помогнат.Все пак медицината напредва.Думата ''ТЪПОТА'',която си написал си я сложи в джоба,че въобще не ти помага и то най-малкото да изглеждаш на голям разбирко,за какъвто явно си се взел.
  • 7 Хихих

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ГАЩНИЦИ":

    Със сигурност е много по-добра от всяко Рено но е вярно и че е много по-грозна от всяко Рено.Пък и по толкова.Виж статията за надеждност.хихиххихи