13 Август, 2018 14:23 4 300 3

"По-чисти" автомобилни гуми

  • автомобили-
  • гуми-
  • nokian
"По-чисти" автомобилни гуми - 1

Science Based Targets насърчава компании да залагат научно обосновани цели за предотвратяване на климатичните промени. Инициативата е партньорство между глобалния договор на ООН (UN Global Compact), CDP (известен преди като „Проект за разкриване на водорода“ - Carbon Disclosure Project), Института за Световни Ресурси (World Resources Institute, WRI) и Световния фонд за дива природа (World Wide Fund for Nature, WWF), за представяне на най-добрите практики за залагане на научно обосновани климатични цели.

"По-чисти" автомобилни гуми

Една от компаниите, която взима дейно участие в тази инициатива е финландският производител на гуми Nokian. Интересното е, че Nokian Tyres достигна своите предишни поставени цели да намали емисиите въглероден диоксид (CO2) много по-рано от предвиденото и сега стрежеът и е да направи гумите "по-чисти". От компанията не уточняват какви мерки ще предприемат за това, но заявяват, че те ще са свързани основно с въздействието на гумите върху околната среда, без от това да пострада, както качеството им, така и характеристиките на гумите.

"По-чисти" автомобилни гуми


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    6 1 Отговор
    Да помислят като ги палят как да са по ЕКО и ще дишаме и ние зимата.
  • 2 някой

    18 2 Отговор
    Основните съставки на гумите са каучук(Вулканизиран=сяра) и сажди.Една гума тежи от 7кг. нагоре.При износването си отделя няколко килограма фин прах който дишаме(Сажди,Серни съединения и куп пластификатори и стабилизатори) защото не мият улиците.Не напразно каучуковите изделия са класифицирани като опасни отпадъци.Химията в тях е отровна и канцерогенна.Те са един основен замърсител на градската среда.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.