Last news in Fakti

10 Октомври, 2018 16:53 3 064 5

Производители мамели Euro NCAP?

  • euro ncap-
  • thatcham research-
  • краш тест

Независимата европейска организация за оценка на безопасността на автомобилите Euro NCAP и британският изследователски център Thatcham Research обявиха, че са се натъкнали на специално подготвени части в тестовите коли, предоставяни от редица производители. Надписи "For crash test only" и "Euro NCAP only" ("Само за краш тестове" и "Само за Euro NCAP") са били открити по въздушни възглавници и детайли от системата за закрепване на детски столчета ISOFIX, съобщава Auto Express.

От двете организации не споменават конкретни марки, но твърдят, че всеки случай се разследва внимателно. Една от компаниите, в чиито автомобили са открити подозрителните надписи, обяснила, че маркировките се поставят от отдела за безопасност за по-лесно идентифициране на детайла. Това било необходимо, за да се избегнат обърквания и да не се задържа производството, тъй като сроковете са силно ограничени.

Според Матю Ейвъри от Thatcham Research в 99% от случаите имало разумно обяснение за надписите. Той обаче признава, че нито неговият институт, нито Euro NCAP имат достъп до всички части в конструкцията на колата и някои "хитрости" на производителите можели да убегнат от вниманието на специалистите. Обнадеждаващата новина била, че през последните няколко години броят на маркираните части спаднал рязко и ако преди подобни съмнителни находки били масово явление, сега експертите по безопасност попадали на такива веднъж-два пъти годишно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    24 3 Отговор
    Елементарно е да си вземат кола от шоурума, вместо да искат да имя докара производителят. Имат ли акъл джендърите?

    Коментиран от #2, #5

  • 2 гост

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "666":

    Елементарно за елементарни хора , другите знаят , че такъв тест на неодобрена от производителя кола води само до многогодишни дела за фалшификация и уронване престижа на съответната компания , а обикновено най-много лъжат тия които които се чувстват недосегаеми , като ВАГ , БМВ и Мерцедес !!
  • 3 вес

    4 0 Отговор
    Ами цитирайте ги тези производители. Правителството на Южна Корея вкара в затвора изпълнителния директор на Хюндай-Кия в опит да спаси компанията от скандала с плащанията към всякакви издания и клубове по света, които да обявяват таралясниците им все на първо място по показатели за качество и надежност. Тойота и Хонда пък винаги почват PR акции по отзоваване, след като някой модел се издъни на краш тестовете.
  • 4 Пабло

    3 0 Отговор
    След"подобрените"вредни емисии на VAG,гуми на Nokian,разход на гориво на Mitsubishi,не се учудвам да има и "подобрени"коли за краш тестове.Алчността управлява света.
  • 5 ККС

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "666":

    Няма как да вземат кола от магазина за краш тестове. Теста за безопасност се прави преди колата да се пусне в продажба.