Last news in Fakti

9 Март, 2012 14:14 2 802 0

Toshiba разработва огромен таблет

  • toshiba-
  • таблет

 

Японската компания не е от водещите производители на таблети, но това не й пречи да експериментира и в тази област. Всички сме свикнали, че таблетите са с размери или 7 инча, или 10. На пазара естествено има и други предложения на пазара, като повечето от тях се стремят към още по-компатни размери.
 
От Toshiba обаче разработват един от най-големите таблети. Той ще е с размер на екрана 13.3 инча. Засега не е ясно колко ще струва този преносим компютър със сензорен дисплей, нито районите, в които ще се разпространява. От Toshiba казват, че на този етап разработката е само концептуална.
 
Според специалистите обаче въпросният продукт ще стигне до серийно производство и ще се превърне не само в конкурент на таблетите, а ще мери сили и с т.нар. ноутбуци. Големият таблет ще разполага с процесор Tegra 3 от компанията NVIDIA, който се характеризира с четири основни и едно спомагателно ядро.
 
По време на представянето компанията демонстрира таблета в изключено състояние и не пожела да разкрие с каква операционна система ще работи той. Вариантите обаче са два - Google Android или Windows 8. Според специалистите 13.3-инчовият таблет ще заложи на продукта на Microsoft.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА