Last news in Fakti

15 Октомври, 2018 14:30 2 216 6

Изкуствен интелект ще следи качеството в Audi

  • audi-
  • контрол на качеството-
  • изкуствен интелект-
  • невронна мрежа

В пресовъчния цех на завода на Audi в Инголщад започнаха изпитания на автоматизирана система за контрол на качеството, управлявана от изкуствен интелект. Невронната мрежа може да открива и най-дребните пукнатини в листовия метал.

В основата на софтуерната платформа лежат алгоритми за машинно обучение, които могат да работят с големи масиви неструктурирани данни - например изображения. В продължение на няколко месеца екип от специалисти по изкуствен интелект е обучавал невронната мрежа да разпознава дефекти, като едновременно с това създава база от параметри. Благодарение на натрупаната информация софтуерът се е "научил" да идентифицира самостоятелно с висока точност пукнатини само по снимки.

Новата система с управление от изкуствен интелект вече подлага на визуална инспекция всички метални компоненти, които напускат пресовъчния цех в Инголщад, а програма за разпознаване и обработка на образи ги проверява повторно. От Audi смятат, че в недалечно бъдеще целият процес може да бъде контролиран от изкуствен интелект.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 отк

    6 9 Отговор
    А кой интелект, ще контролира качеството на компонентите произведени в Китай и Джингистан ?

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "отк":

    Китай, е толкова напред вече, че просто ти е бедна фантазията................
  • 3 Бойкот на Ауди

    3 7 Отговор
    Бойкот на Ауди, който ще уволнят работници и ще ги заместят с изкуствен интелект!!! Винаги са били марка за богаташите и ще останат такава. Няма да купувам коли, произведени от роботи!!!
  • 4 вес

    6 2 Отговор
    ха ха изкуственият интелект не могат да го обвинят в мошеничество, както вече бившия шеф на ауди и ще продължават да лъжат клиентите си, като им продават щайги на цената на премиум автомобили
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 НАТО ВЕЦ

    1 0 Отговор
    Когато естественият интелект е в дефицит, търсят алтернатива.