Last news in Fakti

12 Март, 2012 13:34 3 404 5

Изобретиха акумулатор с дебелина 0.3 мм

  • nec-
  • батерия-
  • органични радикали

Японската компания NEC представи нова акумулаторна батерия с дебелина 0.3 мм. Още по-интересното е, че е гъвкава, като за основа при създаването й са използвани т.нар. органични радикали.

0.3-милиметровият акумулатор все още се явява прототип, но от компанията заявяват, че в най-скоро време ще се пристъпи към серийното му производство. В най-общи линии зареждащата се батерия представлява композитен електрод от органичен радикал и въглеродни влакна.
 
В устройството чрез специална технология е интегриран и нов вид електролит, благодарение на който капацитетът на батерията е 3 мАч. Най-тънкият акумулатор е с размери 3 на 3 сантиметра, което означава, че енергийната плътност на батерията е 5 кВт/ч на кубичен дециметър.
 
Според официалния прес релийз на NEC подобни акумулатори могат да се използват за различни мобилни устройства. От компанията производител казват, че максималният размер на заредената батерия ще осигури около 2 000 екранни актуализации на електронна книга, например.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз

    0 1 Отговор
    тая поне да си беше изрязала орловите нащърбени кривонделести мършави нокти от кривите си кекави и рахитично артритни пръсти....

    Коментиран от #4

  • 2 баба ми

    0 1 Отговор
    да бе, може ли такова безобразие....тцтцтцтцтц
  • 3 козметик

    0 1 Отговор
    Плюс това не си е рязала кожичките, а и ръцете и не са хидратирани добре... Има и сумати бръчки.
  • 4 Bobi

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "аз":

    @1 Коя тая бе , това е мъж , японец е все пак :)
  • 5 Говедовъд

    2 0 Отговор
    На тъпото българско г...до му показват постижение на човешкия ум, ама него това не го интересува. Интересуват го маникюрите. Чалгаджии недни!