Last news in Fakti

22 Януари, 2019 17:18 4 952 34

Tesla пусна преносимо зарядно

  • tesla-
  • model s-
  • model x-
  • model 3-
  • зарядно

Повечето електромобили на Tesla се зареждат най-вече в домашни условия, въпреки че мрежата от станции Supercharger се разраства постоянно. Компанията предлага няколко модела зарядни устройства за битовата мрежа, но всички те без изключение са свързани с нея стационарно.

От миналата седмица обаче собствениците на Tesla могат да си купят и преносимо зарядно, което може да се включи във всеки контакт по стандарта NEMA 14-50. Устройството е идеално решение за всеки, който държи да има резервен вариант за зареждане в багажника на електромобила.

Зарядното струва $500 (€438) и предлага 25% по-бързо попълване на капацитета на батерията от стандартното устройство, с което се продава всяка Tesla. Има 7.3-метров кабел, който осигурява напрежение със сила 40 A (9.6 кВт) за Model S, Model X и Model 3 Long Range. Model 3 Mid и Standard Range се зареждат малко по-бавно с 32 A (7.6 кВт).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Driving pleasure

    10 10 Отговор
    Интересно след като стандарно в БГ домашната инсталация е 6 кВ как ще зареждам със 7 или 9 без да подпаля къщата... Над 6 е трифазен ток и ЧЕЗ иска майце си и тате си да ти го пущи :)

    Коментиран от #7, #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Трол

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Георг Ом":

    Смятай тока колко волта е :)

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Drittes Reich

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Driving pleasure":

    Кое ти е 6кВт стандартно? Предоставената мощност по фактура ли?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "Георг Ом":

    Именно 63 А и то ДВА имам и не плащам нищо по-различно на енергото !!! И не съм в еднофамилна къща , да не почваш с глупостите !!!
  • 10 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Driving pleasure":

    Тези "стандарти" явно са само в твоята глава , а най-вероятно просто искаш да убедиш нас в тях , ама няма да ти се получи !!! Имам проточен бойлер 9 квт , готварска печка 6 квт и два климатика 2,5 и 1,5 квт !!!! Без да изброявам другите по-дребни неща около един киловат !!!! И си работят едновременно без никакви проблеми и без някакви специални инсталации от енергото !!! И ако беше откривал някога партида в същото , щеше да знаеш , че минималната мощност на която се открива такава е 30 квт !!!! И на нея се плаща съответния депозит !!

    Коментиран от #11, #14

  • 11 Месечен бюлетин

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    гост що не казваш за месечният бюлетин пардон за акциите на тесла, вярно ли е че паднали под 300 или са гнусни лъжи??? Вярно ли е че Мъск щял да уволнява повече от 3000 работници????

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    4 4 Отговор

    До коментар #11 от "Месечен бюлетин":

    Що , загрижил си се , че ще останат без работа , а ???? Ами що не се загрижиш за тия десет пъти по 3000 , дето ги уволняват и Форд и Дженерал Моторс , че и европейците отделно ??? Или викаш те и без това си знаеха , че си заминават , хахахах !!! А за акциите какво , преди два месеца и до 250 бяха паднали , ама не можаха и две седмици да ги удържат да не се вдигнат !!! Ама виж тва Даймлер , БМВ , от три години горките са се кротнали на едни 70 евра едните и 48 другите и няма мърдане !!!! А нали се сещаш само инфлацията колко е изяла от тогава , да не говорим за "печалба" за инвеститори !!! Всъщност даже е по-зле , Даймлер 2015 е бил 94 евра , а сега е 50 и няма никакъв шанс да мръдне нагоре , ако ще и за още три години !!!

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Зорлем

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Не знам по пловдивско какви са ви стандартите, но според чл. 32 от "НАРЕДБА № 1 ОТ 18.03.2013 Г. ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА ЦЕНИТЕ НА
    ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ЕНЕРГИЯ" клиентите на разпределителните дружества се делят на 7 групи спрямо присъединяваната мощност, и първата такава група е до 6 кВт. 30кВт са чак в третата група! Отново ще повторя - не влизайте в конкретика и цифри. Придържайте си се към общите приказки изпод шипковия храст.

    Коментиран от #16

  • 15 Антон 1

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "АЗ СЪМ НА 8 Я ЕТАЖ":

    Тя не е за хора живеещи на 8 етаж ! Особено в памелка !:)
    С най -добри чувства !:)
  • 16 onq s konq

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "Зорлем":

    Не съм течение на изредените от тебе ЕНЕРГО -ПРЕДПИСАНИЯ,но блокчето ми е 4 етажно,строеж 1958г /и по обясними причини в абс. център на града ми/,но БЕЗ ПРОБЛЕМ С ИНСТАЛАЦИЯТА ВКЛЮЧВАМ бойлер-3 КВ,ел печка 2 КВ,климатик -2 бр. по 1,3КВ,фурна готварска -2 КВ...За инфо БУШОНЪТ НА ВЪНШНОТО ТАБЛО МИ Е СТАНДАРТЕН-10кв ...и НЕ ЗАГРЯВА!

    Коментиран от #17

  • 17 Зорлем

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    10кВт е един бушон 64А във външното табло след електромера и това е най-често срещаното изпълнение за еднофамилно жилище в България. За какви "минимални" 30кВт по партида и два бушона по 64А говори "гост-хаха" не знам. Моята практика показва, че еднофазното захранване го пускат именно докъм 10-12кВт. След това си задължително на 3-фазно.
  • 18 Да попитам

    1 1 Отговор
    Като набия трите конвектора, бойлера съдомиялната и 63 амперовия ми бушон не се пипа. Общо около 10-12 KW. Нормално ли е?

    Коментиран от #20

  • 19 Бай хой

    2 1 Отговор
    Който не знае закона на Ома да си ходи у дома. При тънък кабел, малък ампераж бушон освен топлоотделяне пада и напрвжението. За да се извърши определена работа съответно се увеличава ТОКА. Съответно нараства и сметката. Поняли сороспии недоклатени.

    Коментиран от #22

  • 20 Сметката не излиза

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Да попитам":

    63A *220V = 14kW . Тоест набии още малко и пак провери.

    Коментиран от #21

  • 21 И твоята не излиза

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Сметката не излиза":

    Стандартното напрежение в българия е 230 волта. При 63 ампера това сa 14,5kW като за половин час, може да ги повишиш с 10%.

    Коментиран от #25

  • 22 И твоята не излиза

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Бай хой":

    Доколкото знам в България се плаща за енергия, а не за ток. 50 киловатчаса са си 50 киловатчаса, и ще платиш едно и също за тях, независимо дали ги зареждаш с 4 ампера или с 40 ампера.

    Коментиран от #23

  • 23 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "И твоята не излиза":

    Я пак си помисли. Га от ерпето ти пуснат 190 волта вместо 220 колко киловата за колко време ще ти са необходими за да загрееш десет литра вода от 15 до 80 градуса? Понял. Губи ти се фактора време.

    Коментиран от #24

  • 24 И твоята не излиза

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Бай хой":

    А на тебе ти се губи фактура мощност. Енергията е равна на мощност по време. За загряването на 10 литра винаги ще ти е необходима една и съща енергия, независимо от мощността и от времето. Следователно винаги ще платиш едно и също.

    Коментиран от #26, #27

  • 25 Сметката не излиза

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "И твоята не излиза":

    Абе 230 ама +-10% така че не се знае колко е точно.Но добре да приемем че си прав. Има нещо друго, електромера не го вълнува напрежението така че като ти го намалят така легално те лъжат понеже и кВч стават по малко, но да кажем разликата не е чак толкова фрапираща.
  • 26 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "И твоята не излиза":

    И коя чафка ти каза че със фактурата за електроенергия заплащаш точно енергия. Киловат за час. При по ниско напрежение ще ти трябва повече време. А за електродвигателите разликата е в пъти. Ако не изгорят де. Цените са условно изчислени за 220 волта. Съответно електромера ти ще отчете повече киловата. Никой няма да ти го пренастроят. Ако подадеш жалба те идват да замерят когато им е удобно. По точно когато мрежата не е претоварена или когато надуят трансформатора.
  • 27 Сметката не излиза

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "И твоята не излиза":

    Аз не съм съгласен с това и според мен противоречи на всички физ. закони!!!!!Това е само за затворена идеална система а не в реалността. Всъщност колкото по-бързо вдигнеш темп. толкова по малко загуби ще имаш в околната среда. Тоест идеално е за 1 сек и готово не случайно вече всеки използва бързозагряващи котлони.
  • 28 Електрошок

    1 1 Отговор
    Старите ЕМ електромери имат две бобини- токова и напрежителна и отчитат изразходваната мощност точно,независимо от колебанията на напрежението.Предполагам,че и при новите е така.
  • 29 Електрошок

    2 1 Отговор
    По-икиномично е един бойлер да загрява по-бавно, понеже загубите в инсталацията са по-малки,тъй като съпротивлението на нагревателя на малка мощност е по-голямо,а съпротивлението на инсталацията е постоянно.

    Коментиран от #31

  • 30 Електрошок

    1 0 Отговор
    Десет квт зарядно,което включва изправител,инвертор с импулсен трансформатор и втори изправител отделя не по малко от 500вт топлина!Размерите му със съвременна електроника са не по-малко от един литър обем.Въпросът е в кой край на веригата е инвертора?Ако е в колата,то тогава какъв е смисълът?Ако е откъм контакта,вкарваме в апартамента бомба с високочестотно излъчване!
  • 31 Сметката не излиза

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Електрошок":

    Това зависи от инсталацията ти, но загубите не са чак толкова големи. Освен това бойлерът е частен случай, защото особено новите бойлери са супер изолирани със специален кожух. Това е мит че електромерите отчитат напрежението при сметките по дефолт го смятат за 230В. Има закон че отклонението не може да е повече от 10% така че работят добре само при това напрежение!!!!!

    Коментиран от #32

  • 32 Електрошок

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Сметката не излиза":

    "Боже!Аз ли се грешно молих, или ти ме грешно разбра?!Написал съм "старите електромери"!По същество това са променливотокови ел.двигатели,чиито обороти зависят от ТОКА и НАПРЕЖЕНИЕТО!!За новите не знам!Изолацията на бойлера точно това показва,че на практика няма загуби от топлина в околната среда,а само в инсталацията,макар и минимални и те зависят от отношението на съпротивлението на инсталацията от бойлера до електромера към съпротивлението на нагревателя,и естествено че зависи от R инст.!!
  • 33 Много си зле, честно

    0 0 Отговор
    Толкова си неориентиран, учене си взел картата на ню Йорк за да търсиш Александър Невски София, а гледаш картината Мона Лиза и търсиш Александър Невски.
    Как можа да напишеш толкова глупости за толкова кратко време? Нямаш дори бегла представа какви цифри трябва да се очакват. Efficiency map и картата на електродвигателя. САМО НА ЕЛЕКТРОДВИГАТЕЛЯ БЕЗ ПРЕДАВКИ. Представяш ли си да имаше 97% КПД заедно с предавките? Тази карта на ефективността служи, за да си избереш подходящото предавателно число за работата за която ти трябва електродвигателя. Както виждаш, можеш да си избереш каквито си искаш обороти и какъвто си искаш товар и да видиш точно колко е КПД в тази част от характеристиката. Когато търсиш ефективност ползваш тази картинка. Когато търсиш ускорение, гледаш онази от линка ти, защото от нея може да разбереш при какви обороти можеш да получиш най-голяма мощност и/или въртящ момент. Сто пъти ти обясних че точно за нашия спор, просто няма за какво да я ползваш и ти е излишна. Сто пъти ти казах че в нея няма полезна информация, когато говорим за ефективност.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.