Last news in Fakti

8 Февруари, 2019 13:50 3 431 21

Товарни самолети без човек на борда (ВИДЕО)

  • самолет-
  • автономен
Товарни самолети без човек на борда (ВИДЕО) - 1

В Китай започна производството на първите товарни самолети, които ще летят без пилоти. Моделът е AT200 и е направен от компанията Star UAV System. Летателното безпилотно устройство дори направи първите си тестове в реална обстановка. Самолетът лети на височина 6 100 метра.

Товарни самолети без човек на борда (ВИДЕО)

Апаратът е базиран на едновитловия новозеландски самолет P-750 XSTOL, който е деветместен. Преобразуваното от пътническо в товарно пространство е с товарен капацитет 1.5 тона. Самолетът може да превозва товари на разстояние от 2 200 километра, като летателната му скорост е 313 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гонзо виелицата

    26 0 Отговор
    Как ще ги стигнем китайците?!

    Коментиран от #5, #19

  • 2 Некой

    21 0 Отговор
    Мечтата на контрабандиста
  • 3 goth

    3 14 Отговор
    Много уважавам китайчетата,ама айде първо да се научат да правят автомобили, че това като тръгне да пада много боли. ;)

    Коментиран от #8, #18

  • 4 Реалист

    9 4 Отговор
    Това според русопитеците е крилата ракета с обхват 2200км. И ко праим сега?
  • 5 тако

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гонзо виелицата":

    Еми няма да ги стигнем.Даже и близо до тях не сме били.Оставиха си комунизма , но позволиха и частните фирми и сега са номер 1.Просто произвеждат всичко и не ги интересува печалбата.И за това правят голяма печалба.Тук в БГ-то всеки гледа да е на далавера.Ще ми продават по кръчмите шкембе чорба по 3 и 50 , където струва има няма 50 стотинки.

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    16 9 Отговор

    До коментар #5 от "тако":

    Кога намериш в Китай и една хилядна от комунизма , ела се обади , а не да плещиш глупости !!! И кое е комунистическото , освен името на УПРАВЛЯВАЩАТА партия ??? Доколкото си спомням комунистите плещехте нещо за власт на народа , безкласово общество , пълна държавна собственост , включително и на земята , липса на "експлоатация" , а , да не изреждам повече !!! В Китай народа има власт само и единствено да работи по 14-16 часа за 200-300 долара на месец , обществото е по-класово дори от мюсулманските страни , държавната собственост отдавна е под 50 % , а скоро с новите закони ще стане под 25% , а експлоатацията е по-малка само от централно африканските страни !!!! А "вожда" е посмъртен и милиардер , това май само в банановите републики и абсолютните диктатури го има , кво ще кажеш ?? И както са толкова добре , що дирят в България и си плащат по 4-5 000 долара за визи и документи ??? Това малко си го пропуснал , а ??? Комунизъм им се прищял , малко ви трепаха , ееех !!!!!

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Реалист

    7 4 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Не му се вързвай на пенсионера - от поделението не е излизал и направо се е пенсионирал старшинката. А сега обува сутрин зелените чорапи, сяда пред компа 3-та ръка и почва "акъл" да ръси. Можееееее, защото за "нищоправене" сега му плащаме 1000 лева пенсия и сме му дали 20на заплати. А парите ги плащаме работещите.
  • 8 гост

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "goth":

    Китай, Ганьо, е най големия производител и пазар на автомобили в света. Бая боб има да ядеш докато го асимилираш само първото изречение.
  • 9 гост

    11 7 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Заплата по 200 -300 долара на месец май ти вземаш. Отдавна няма такива заплати и експлоатация за каквато говориш

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Иии......... според теб всички работят за минималната заплата? В някои от селата може, но за градовете и най вече за големите градове нещо си се объркал.
  • 12 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    p.s. Подавам ти една статия да прочетеш (ако можеш разбира се):
    https://www.asiaone.com/business/top-10-chinese-cities-highest-average-monthly-salary..................Дори статията е стара от средата на миналата година, ама ти иначе си плюй де, никой не ти пречи ;)

    Коментиран от #13

  • 13 гост

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Нямам нужда от твоите "статии" за това си има статистика !! А тя за твое най-голямо съжаление е покъртителна !!! Любимия ти Китай е на 71 (!!!!) място по брутен продукт на глава от населението с 8600 долара ГОДИШНО на глава !!!!! Което прави месечно 716 долара средно !!!! При положение , че бедна България е на 73 с 8060 !!!! Тоест доходите са практически същите средно , само с разликата , че в градовете жилищата са десет пъти по-скъпи от българските примерно !! А разстоянията между тях са десет пъти по-големи !!! И за да взимат една трета от китайците заплатите за които мечтаеш от 1000-1200 долара , останалите две трети взимат именно 300-400 долара и това ПРЕДИ данъци , които също са доста по-високи от българските !!! Та толкоз с "проспериращия комунизъм" , хахах !!
    https://bg.wikipedia.org/wiki/Списък_на_страните_по_БВП_(по_номинална_стойност)_на_глава_от_населението

    Коментиран от #14

  • 14 гост

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Ха, Ганьо, ти Китай с България ли ми сравняваш?!?!? Втората икономика, че ако не и първата, ха ха. Какво произвежда България? Я да чуя?.....................И колко % от населението на България получава 8000$ на година СЛЕД данъци????? Не ставай смешен. Изобщо не говорим за комунизъм и капитализъм, говорим само за Китай, който за последните 20години има огромен икономически напредък, за което може само да им ръкопляскаш. От друга страна в България има какво????......... Отговори си сам!!! Ето и статията ти казва, произвеждат товарни безпилотни самолети, обаче ти, Ганьо, си голям ''експерт'', завистлив, нищо не произвеждащ и на всичко отгоре плюещ. Научи се да уважаваш успехите на хората, независимо кои. Ще се обаждаш като постигнеш или произведеш нещо повече от тях. Нищо лично. Хайде със здраве.

    Коментиран от #15

  • 15 гост

    1 6 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Ха , селянина с колелото тръгнал да се прави на "знаещ" !!!! И то за неща дето не се побират в плиткото му мозъче !! За "първа" икономика бая ще почакаш , по точно така и няма да дочакаш , хахах !!! И второ , кой и къде ти каза , че големината на икономиката определя доходите на населението ?? По тая логика Люксенбург и Лихтенщайн трябва да са бедняците на Европа , обаче опссс , изненада , те са НАЙ-БОГАТИТЕ !!! А пък Швейцария с половината БВП на Испания и една трета от тоя на Италия значи , че е по-бедна от тях , така ли , хахаххах !!! И къде точно в коментара ми прочете , че българите взимали по 8000 долара годишно , че и преди данъци даже ????? Значи според тебе БВП на държавата е сумата от заплатите на населението , ахахаххахах !!! Книжки , село , книжки , ама не от комунистическите , те са само за олигофрени , които имат мозък колкото да викат слава россии , сигурно си от тях , а ??

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Ганьо, излишно е да се спори с теб, Политизираш темата. От писаниците ти прозира Злоба и Завист. Не схвана смисъла на предния ми коментар, затова ще ти го повторя пак: Научи се да уважаваш успехите на хората, независимо кои. Ще се обаждаш като постигнеш или произведеш нещо По добро от тях. !!! Ганьо, огледай се, та ти можеш единствено да трупаш злоба и да плюеш. Съжалявам че изхабих и минута да ти отговарям.
  • 18 отчаян от живота в бьлгария

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "goth":

    много уважаемо бьлгарче ние тука правиме ли автомобили ,влакове и самолети та си трьгнал да сьдиш китаиците .

    Коментиран от #21

  • 19 панагюрския бик

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гонзо виелицата":

    ние не можеме да ги сретнем ,камо ли да ги стигнем.
  • 20 краси радков

    1 0 Отговор
    някьде писало било по библията ,че щела да доиде жьлтата раса на власт ,тия с дрьпнатите очи,и щели да завладеят светь.
  • 21 Aнтон

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "отчаян от живота в бьлгария":

    А така питай го, и не чакай да ти отговори................. и госта от ком №13 и той няма да ти отговори къде тръгнал да ми сравнява БВП и едва ли не по неговите думи сме на равно с Китай аха ха ха ха ха. Хората имат икономика и заляха целия свят със стока а ние имаме разбирачи като тези двамата аха ха ха