Last news in Fakti

5 Март, 2019 13:34 3 193 8

САЩ забраниха батериите в самолетите

  • йон-литиева батерия-
  • забрана-
  • faa

Американската Федерална авиационна администрация (FAA) разшири списъка с предмети, чийто превоз с пътнически самолети е забранен. Новите правила не допускат наличието на йон-литиеви батерии в багажа на пътниците, съобщава NBC. Устройства, захранвани от такива акумулатори, обаче ще могат да се вземат в пасажерските салони.

Занапред йон-литиеви батерии ще могат да се превозват само с товарни полети, стига зарядът им да не превишава 30%. Целта е да се намали рискът от възпламеняване, което може да има пагубни последствия на борда на самолет.

Във FAA смятат, че ако батериите се запалят в пътнически салон, пасажерите или екипажът могат бързо да установят източника на огъня и да го неутрализират с помощта на наличните пожарогасители. Противопожарни системи има и в багажните отделения на самолетите, но както показва практиката, те не са толкова ефективни.

Според някои експерти промените в правилата могат да доведат до затруднения в доставките на йон-литиеви акумулатори, тъй като превозът им вече ще може да се извършва само с товарни полети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДаСеЧете

    11 9 Отговор
    Да се чете, че искат да секнат търговията на дребно - да няма някой да плати полет до Китай и да връщане да събере 500-600 броя леки батерии за устройства )
  • 2 ГосТ

    15 2 Отговор
    Еми че то в Джапан е така. Батерии само в ръчния багаж. Не е лишено от смисъл.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Антиелектрика

    5 5 Отговор
    Забраняват ги в самолетите, но ги финансират с колите? Това ще да е фейк новина срещу извънземната технология на миксерите.
  • 5 12345

    12 4 Отговор
    Нали бяха безопасни. Айде сега някой фен на Тесла да ми обясни колко е безопасно да седиш с децата си върху няколко хиляди батерийки.

    Коментиран от #6

  • 6 наблюдаващотдалеч

    2 10 Отговор

    До коментар #5 от "12345":

    Много жалко! Чудя се на такива умници като #5, кой им включва компютъра!Такова заключение може да направи само влюбен в р00сия!

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 12345

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "наблюдаващотдалеч":

    На някой все Русия им е в устите. Ама нищо не казват за безопасните батерийки.