Last news in Fakti

12 Март, 2019 14:30 2 674 10

Нов вид градски транспорт от Airbus

  • airbus-
  • аеротакси
Нов вид градски транспорт от Airbus - 1

Презентацията на новата концептуална разработка беше направена от подразделението Airbus Helicopters. Иновацията представлява своеобразно аеротакси и се нарича CityAirbus.

Нов вид градски транспорт от Airbus

Това е напълно електрифициран летателен апарат, който може да излита и каца вертикално. Предназначено е за до четири човека, а максималната му скорост е 120 км/ч. Представянето се състоя в германския град Щутгарт, където министърът на транспорта на Германия заяви, че правителството вече разработва рамки в закона за въпросните аеротаксита.

Нов вид градски транспорт от Airbus

Именно тези рамки трябва да определят правилата за движение на аеротаксита и те да станат част от градския и междуградски транспорт. Първоначално аеротакситата ще заработят на летището в Мюнхен, а според експертите могат да станат реалност в градовете още през 2025 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    7 8 Отговор
    Дъстър 2023 го гласят да е точно с такива перки

    Коментиран от #4

  • 2 гост

    3 2 Отговор
    Мъск какво беше казал: вижте, че при автопилота на тесла има случаи на грешки, а сега си го представете това с летящи над глвите на хората хеликоптери с автономно управление. Луда работа и излишно натискане в тази посока. В днешно време най-вече трбва да е сигурно, а не на всяка цена. Пилотираните мпс не са на етап сигурни.

    Коментиран от #8

  • 3 Реалист

    5 2 Отговор
    Ето какво ще си накупят трафикантите в Мексико за да прескачат стената на дончо. И едни 8.5 милиарда стават безсмислено пропилени... хахахахахаа.... Ще им трябват автоматични зенитки по цялата стена
  • 4 123

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Ей, трол! Скрий се вече някъде! На никой не му се четат твойте глупости за тая измислена марка "Дачия"!

    Коментиран от #6

  • 5 смок

    3 2 Отговор
    "Напълно електрифициран" - не ви ли звъчи тъпо и неадекватно?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гост

    2 3 Отговор
    Ама не казват, че при откриването представители натиснали един червен бутон и единственното, което станало било да изпуши таблото му. Голям резил, дало е на късо и вместо да завърти перки се е повредило. И това му е рекламата на уж готово чакащо само одобрението на властите.
  • 8 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    кажи ми само,кой нормален човек го боли фара какво е казал некъв необразован продавач ? кой беше тоя мъск,че не се сещам точно, онзи който точи от федералния бюджет на сащ мисля. И къде си тръгнал да даваш некви изказвания на некви субекти от новите земи, когато става въпрос за германска технология ?

    Коментиран от #10

  • 9 ГостЪ

    1 0 Отговор
    Бъдещето очевидно идва .
  • 10 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Германската технология е описана в пост Номер:7.
    Точно тази на снимката и точно какво е станало на представянето, описват го като голям резил на фона на големите изказвания, че са готови и чакат само одобрението на властите. Хайде представи си това да лети и да даде на късо, както е направило на представянето, преминава над пълен с хора парк и перките му спират. Или за теб няма проблем това един тон маса да падне върху хората. Нали виждаш, че автономните системи за управление не са безгрешни, отговорността не е ясно дефинирана и дори демонстрационните полети са провал след провал. Този, който ти наричаш смешен продавач и точещ държавни пари, представял ли е кола, която да не може да се кара пълноценно при откриването, май не. Всяка една кола му е реална, цените са му спазени, мрежата му от суперчарджъри е най-голямата в света. Ракетите му са най-евтини за употреба и най-сигурните. Тунелите му получават одобрение след одобрение от властите и вече има няколко готови, а други в строеж, за да облекчат трафика в големите градове. Този наричаш смешник, а бутафорията на еърбъз била немско чудо, а?