Last news in Fakti

13 Март, 2019 10:55 3 276 6

Луноход от Toyota или извънземен кемпер (ВИДЕО)

  • луноход-
  • toyota-
  • jaxa
Луноход от Toyota или извънземен кемпер (ВИДЕО) - 1

Не за първи път автомобилен производител се захваща да разработва луноход. Сега подобни планове имат и японците от Toyota. Идеята им е да направят шестколесен транспортер, който да може да превозва двама души.

По-интересното е, че пробегът на японския луноход ще е... 10 000 километра. Ако това се случи Toyota JAXA, както е името на лунохода, ще се превърне в рекордьор по пробег, тъй като досегашният такъв е едва 42 километра.

Основното отличие на Toyota JAXA от всички луноходи до този момент е в това, че в него могат да живеят двама души, при това без скафандри. Площта на своеобразната стая в лунохода е 13 квадратни метра.

Toyota JAXA ще се задвижва от слънчеви батерии и горивни клетки. Плановете са японският луноход да се отправи на мисия през 2029 година и ще остане на Луната, посрещайки общо четири експедиции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Проблемите

    11 8 Отговор
    Разума не стига да се решат проблемите на планетата - и затова някой иска да създава проблеми и на други планети !

    Коментиран от #3

  • 2 mediator37

    8 5 Отговор
    Да не видят нещо от Илон Мъск. Ама неговата Тесла вече има 1млн. километра пробег, при това е кабрио.

    Коментиран от #6

  • 3 Никой

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Проблемите":

    Решенията на много проблеми на Земята, са били открити след изследване на чужди планети. Изглежда не осъзнаваш колко е важно това. Умните хора работили в НАСА през 50те и 60те и всички останали инженери вдъхновени от постиженията тогава, по-късно участват в интернет революцията и разработката на мобилни технологии. Бих казал, че без мисии до други планети, не бихме имали и половината знание и технологии с които разполагаме сега.
  • 4 незнайко

    4 1 Отговор
    Със сигурност ще го направят японците . Ако го пуснат на земята като кемпер ще "избият рибата" .
  • 5 ГЛУПОСТИ НА ТАРКАЛЕТА

    1 1 Отговор
    А ТОАЛЕТНАТА ДЕ Е.ДО МКС ПРИ УШАНКИТЕ ЛИ ША ХОДЯТ ПО МАЛКА И ГОЛЯМА НУЖДА.....ФАНТАСМАГОРИИ.
  • 6 никола

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    стармена нещо се задъхвал...