18 Април, 2012 14:42 1 421 1

Домашният робот Kate (видео)

  • роботика-
  • kate 1.0-
  • android

 

Американският предприемач и роботехник Дан Матиас представи своя първи домашен робот. Той се казва Kate и може да бъде използван както за развлекателни игри, така и като контролен орган при липса на възрастен вкъщи.
 
Роботът е висок 114 сантиметра и тежи 31 килограма. Има 22 степени на свобода на движението и може да се движи навсякъде из дома. Снабден е със стереоскопична камера и слот за включването му към Android базиран таблет.
 
Може да се използва за телеконферентна среща и за дистанционен надзор над деца или имущество. Освен това в Kate има интегриран газоанализатор, който проверява за наличие на повече въглероден двуокис и други вредни вещества във въздуха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио

    0 0 Отговор
    Добре бе всичко хубаво ама защо китайски таблет....
    .