Last news in Fakti

27 Март, 2019 11:19 6 070 2

Дисекция на гума от Формула 1 (ВИДЕО)

  • гума-
  • формула 1

Гумите са един от най-важните компоненти за успешното представяне на болидите във Формула 1. Как тези дебели каучукови балони осигуряват толкова сцепление и издържат подобни натоварвания?

Отговор на този въпрос се е заел да търси Скон Менсъл от YouTube-канала Driver61, който разрязва употребявана гума Pirelli, за да разбере как е направена. В ролята на скалпел за дисекцията влиза ъглошлайф, а това, което той разкрива, не се показва в телевизионните предавания от шампионата.

Като всяка друга гума, и тази от Формула 1 има три основни секции - обръчи от снопове стоманени нишки, които я държат на джантата, стени и контактен протектор. Веднага прави впечатление колко тънък всъщност е слоят каучук - особено по борда, който трябва да се огъва, за да поема натоварването в завой.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bubbles

    13 2 Отговор
    Добре бе едно не мога да разбера - Влизам раздел ТЕХНОЛОГИИ а повечето новини са за КОЛИ...
    Е за чих ви е тогава тоя раздел АВТО?
  • 2 Индианец

    9 1 Отговор
    Пишете си статиите като хората бе. Сложи линк чичо Гошо, кви са тия копирай тва копирай онова