Last news in Fakti

10 Април, 2019 11:56 5 993 24

Три вида гуми за камионите от Scania Driver Competitions

  • scania driver competitions-
  • nokian hakkapeliitta-
  • камиони-
  • състезание-
  • гуми
Три вида гуми за камионите от Scania Driver Competitions - 1

Състезанията за шофьори на Scania са Европейско събитие с местни квалификационни кръгове, национални финали и накрая един европейски финал. Състезанията за шофьори на Scania са Европейско събитие с местни квалификационни кръгове, национални финали и накрая един европейски финал.

Три вида гуми за камионите от Scania Driver Competitions

Камионите са на компанията Scania, а едно от най-тежките изпитания, е това във Финландия, където тежкотоварните машини се карат по заснежени и заледени пътища. Любопитен факт е, че организаторите са избрали да монтират на камионите три вида гуми.

Три вида гуми за камионите от Scania Driver Competitions

Гумата избрана за поставяне предните колела е Nokian Hakkapeliitta Truck F2. Задвижващите колела пък са оборудвани с Hakkapeliitta Truck E - продукт предназначен специално за заснежени пътища, а ремаркето е "обуто" с гуми E-Truck Trailer. По този начин, според организаторите на състезанието, управлението и сцеплението на камиона на пътя е оптимално.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Да да

    2 0 Отговор
    Всъщност по-весело ще е ако сложат гуми с радиална шарка(за ремарке) на диференциала! Ще тръгнат, ама другпът в тоя сняг!
  • 6 Ттт

    3 3 Отговор
    Нокиан са отлични. Вече и летните им
  • 7 Смешна реклама

    1 0 Отговор
    fakti nokian. bg
  • 8 Ново двайсет на всяко двайсет

    0 1 Отговор
    Или Nokian,или Tesla
  • 9 Plameni

    1 1 Отговор
    Европейско състезание с камиони е ETRC където карат с Goodyear

    Коментиран от #10

  • 10 Все тая

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Plameni":

    Професоре, ти пак ли звъниш без да те натискат? Ама от тестове ли ги разбираш тея неща? Тебе трябва да те вземат за декан на философския факултет. Камионския гудияр е един от най-лошия избор за гума. Особено за зимата. Ама ти от къде да го знаеш. Нали си виждал камион само на картинка. Сигурен съм, че им викал тирове.

    Коментиран от #11, #18

  • 11 Доктора

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Все тая":

    Колега сподели кои са подходящи за сезона гуми В друга РЕКЛАМА на Nokian във fakti. bg беше се изказал, че Pirelli произвеждали най-добрите гуми защото Formula 1 карали с тях.В European Truck Racing Championship карат с гуми на Goodyear, като съдя по твоята логика най-добрите гуми за тежкотоварни камиони трябва да са Goodyear .Нещо си противоречиш или се изказваш неподготвен.

    Коментиран от #12

  • 12 Все тая

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Доктора":

    Това колега беше ирония към професор многознаев пламени. Защото той взима това, което му казва някой си тест на гуми. И следвайки неговата логика казах че пирели са най-добри защото правят за Ф1. Пирели са последните гуми, които бих сложил на колата си.

    Коментиран от #13

  • 13 Доктора

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Все тая":

    Ти коя логика следваш при избора на гуми ?

    Коментиран от #14

  • 14 Все тая

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Доктора":

    Логиката на опита. Безизвестни гуми не взимам и за 5лв двете да са. Китайки няма шанс. От гумите с име съм на принципа проба грешка. Взимам дадена марка и модел и се започва личния тест. Теста на който аз да съм там и да съм сигурен че това ще е гумата, кояро ще вози детето ми. А някой си, някъде си незнайно как тествал и казал това е най-доброто. И в момента в който попадна на гума отговаряща на изискванията ми се спирам на нея. Или помощ от приятел/познат който има или е имал такива. До сега не съм бъркал в избора си. Особен сега на тея геогравски ширини на които пребивавам през 95% от времето си.

    Коментиран от #15, #17

  • 15 Доктора

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Все тая":

    Марка !

    Коментиран от #16

  • 16 Все тая

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Доктора":

    Ми за летни гудияр игъл ползвам. А за зимни само нокиан. Тук където съм на друго не се доверявам. Гиславед е компромисен варянт.
  • 17 Q4 00

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Все тая":

    Не се доверявал на тестове ,а се доверявал на оня дето карал с тигри и корморани и бил много доволен. Ха ха ха Карал с летни гудияр игъл, ако си карал с Goodyear щеше да напишеш точния модел.Много ми е интересно как ги тестваш ,как ги съпоставяш ,сигурно купуваш двайсет комплекта гуми от различни марки и които не ти харесват ги хвърляш или по точно плащаш за да ги изхвърлиш .СМЕШНИК

    Коментиран от #19

  • 18 Plameni

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Все тая":

    ТИР камион - камион за международни товарни превози с използване на ТИР карнети.Можеш да се обърнеш към fakti.bg ,news.bg dnes.bg и те използват думата ТИРОВЕ да ги поправиш нали си" умник"

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Все тая

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Plameni":

    ТИР- международна конвенция за превоз стоки и товари за и от страни извън евро съюза!!!!!!! ТИР са няколко листа хартия. Тир карнет са част от документите които задължително придружават тези стоки и товари!!! А това, че всички журналисти са прости като... си е лично техен проблем. За такива кат тебе е нормално да не знаят. Ама за тях е непростимо. Учат с години за тази професия. И вярвай ми храня ги във всеки удобен момент. А някой колега да ми каже само пе кара ТИР или е тираджия и изобщо не разговарям с него повече.
  • 21 Q4 00

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Все тая":

    Какъв е тоя магазин който работи с каталог? В България отдавна са с компютри. За какво им е на Нокиан каталог като имат по два-три модела летни и зимни от даден размер. Явно колко разбираш от гуми ,щом моделите не те интересуват Голям специалист си щом само като ги видиш и ти става ясно колко е хубава. Сбъркал си професията ,оставяй тоя камион и с двеста поемай към Нокиан Като говориш за пробутване на боклуци се дооточнявай,че става въпрос за Нокиан

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Да да

    0 0 Отговор
    Пишеш лошо за Нокиан и ти трият коментара! Браво! Да напомня - в света се произвеждат милиарди гуми на година. Нокиан са дървени та тропат. Ако бяха толкива добри, нямаше да ни ги рекламирате през ден, понеже втори път
    си ги купуват само бавноразвиващи се болтове!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.