23 Април, 2019 16:23 9 905 26

Секретен щатски самолет падна в затвор

  • northrop-
  • n9m-
  • flying wing-
  • катастрофа

Единственият в света прототип на бомбардировача Northrop N9M Flying Wing от 1944 г. се разби в двора на затвор в гр. Норко, Калифорния, съобщава The Drive. Пилотът е загинал, а машината е напълно унищожена.

Падналият самолет е четвъртият и последен изпитателен модел на бомбардировача Northrop XB-35 в мащаб 1:3. Изграден е по схемата "летящо крило" и често е наричан дядото на "невидимия" B-2.

През последните десетилетия уникалният апарат е съхраняван и реставриран в Музея на авиацията и космонавтиката в Чино, Калифорния, който го получава през 50-те години на миналия век. Възстановяването на самолета с дължина 5.5 и размах на крилете около 20 метра започва през 1981 г., а летателните изпитания стартират през 1996-а.

Northrop Grumman използва наученото от експерименталния N9M Flying Wing за разработката на съвременните безпилотни апарати като X-47B. Разбилият се самолет е бил последният действащ самолет от този вид. Причините за катастрофата не са известни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗНАЯТ ЧЕ УШАНКИТЕ ША ГИ

    11 40 Отговор
    ПРЕВЗЕМАТ И УНИЩОЖАВАТ СИЧКО ДЕТ МОЙ ДА СА КОПИРА.....
  • 2 Mорук

    62 23 Отговор
    То говедарските самолетчета взеха само да падат ,само Путин ще им е виновен пак ,и пак ще има санкций

    Коментиран от #6

  • 3 Су27

    14 33 Отговор
    От едно хвърчило без канап какво да очакваш......да бяха питали ватенките как става номера.
  • 4 321

    50 7 Отговор
    Ми то е ясно защо е паднал инженерите които са го построили вече не са между живите ,а новите "инженери" които са го въстановявали просто са му монтирали един таблет в кабината и той станал цифров самолет та от там и проблемите .

    Коментиран от #10

  • 5 Рашка с чашка

    38 13 Отговор
    Вижте колко години са им трябвали на американците да изкопират Хортен 229. Ако оставят немците да правят самолети без никой да им се бърка и контролира, представете си какво ще сътворят.

    Коментиран от #11, #18

  • 6 ДДРОнег

    32 6 Отговор

    До коментар #2 от "Mорук":

    Сложих ти плюс, ама стига с тая неграмотност и не само Вие - пише се санкции, а не санкциЙ !!!Как ще просперираме с тази масова неграмотност, не знам !!!

    Коментиран от #8

  • 7 Готин ама не съвсем

    34 9 Отговор
    Ми, ко да праИш? Едно е да конструираш, ако можеш, друго е да крадеш от Германците. Боже, колко са некадърни и какви тъпанари са американците! Германците са го създали в края на войната, а тези олигофрени 70 и кусур години след това, не могат да разберат, как работи и лети!
  • 8 Mорук

    15 5 Отговор

    До коментар #6 от "ДДРОнег":

    Извинете ,погрешно съм интегриран учителя ми е бил и той малко неграмотен

    Коментиран от #24

  • 9 Насран русофил

    11 7 Отговор
    Урааааааааааааааа

    Коментиран от #26

  • 10 Голям прос

    14 6 Отговор

    До коментар #4 от "321":

    Като наще "Ф-16 циментов block" ще да е. Той е дядото на патките от езерото.
  • 11 Ханс картечаря

    14 22 Отговор

    До коментар #5 от "Рашка с чашка":

    След като червените боклуци в съдраните си униформи не оставиха неограбено място и не изнасилена жена по пътя си, естествено, че всички бягаха към американците. Естествено във вълната бежанци са били и всички с технически умствен капацитети на Райха. Изключение правят тези, които с Фюрера заминаха на юг. Та тези германци, които дълги години работят в САЩ са същите конструктори, които са създавали самолетите на Луфтвафе. На практика на американците не се налага да копират. Те си го произвеждат при това с права. Това, че червените боклуци отмъкнаха Ото Шмайзер със семейството и всичките майстори от завода му е видно. Неграмотния Калашников изведнъж направи автомат. За тяхно съжаление само ненормалните позволиха да попаднат в плен на ватенките. И си платиха в Сибир скъпо за това. Така, че не пиши глупости.

    Коментиран от #12, #13, #15, #23

  • 12 хахаха

    14 15 Отговор

    До коментар #11 от "Ханс картечаря":

    Тука си много прав!Ако не бяха германските оръжейни разработки и сега руснаците още щяха да джиткат с винтовки от 17 век.

    Коментиран от #19

  • 13 Иван

    18 5 Отговор

    До коментар #11 от "Ханс картечаря":

    За "ватенките" разбрах какво мислиш, но ми е чудно как от толкова четене и преливащ през ушите ти интелект не прочете, че името на Шмайзер е Хуго, а не Ото?!

    Коментиран от #16

  • 14 Бай хой

    2 3 Отговор
    Ей ся вече няма на къде да избяга.
  • 15 Философ

    8 4 Отговор

    До коментар #11 от "Ханс картечаря":

    И после благодарение на Вернер Фон Браун полетяха и в космоса.
  • 16 Ханс картечаря

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Иван":

    Ако ти е интересен Третия Райх, ще знаеш, че името с което е записан Хуго Шмайзер е Ото Елнатан, от фамилното име на майка си Ребека Елнатан. След брака и с Louis Schmeisser и припознаването на детето, то получава името Хуго и фамилията на баща си. Архивната книга за записвания на църквата „St. Michael“в Йена, в която на 24 септември 1884-та е вписано детето е изгорена. Предполага се, че Ото-Хуго е бил много ценен за Германия, за да попадне случайно на хайка за лов на евреи и докато се обясни, да се превърне в 8-ото сапунче на 6 ред, втори стелаж.
  • 17 гост

    6 4 Отговор
    Ами те толкова са им възможностите на краварите....Вижте СУ-35(на видео)....да не говорим за СУ-57 :)....
  • 18 Гост

    12 5 Отговор

    До коментар #5 от "Рашка с чашка":

    Глупости пишеш....през ВСВ да не би Руснаците да са имали второ качество самолети...???....кой е направил самолетите и танковете им ???? ...може би Хортен :)

    Коментиран от #25

  • 19 Не е късно да научиш

    9 7 Отговор

    До коментар #12 от "хахаха":

    Първото автоматично оръжие е създадено от В.Г. Фьодоров 1913 г.

    Коментиран от #20

  • 20 Хохи

    9 9 Отговор

    До коментар #19 от "Не е късно да научиш":

    Това пък от къде го измисли. Едно време ни учеха, че всичко първо са измислили руснаците. Ама отдавна се разбра, че не е така. Чети бе човек, но не руска пропаганда.
  • 21 астронавт

    9 6 Отговор
    Немците имат база на Луната а американците кацаха но в студио на холивуд
  • 22 соросоидни кърлежи

    4 6 Отговор
    хубаво че има санкции срещу Русия,защото родното им производство може да бъде спокойно има къде да продават хранителни стоки, а ни да ядем боклуци от цял свят.
  • 23 висок

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ханс картечаря":

    Хуго Шмайзер!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Да да

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Значи един немски танк разбива 3-4 руски сам. Проблема на германците е че руските са ги правили по-бързо,а и са се били на още няколко фронта.Или иначе казано СССР е победило половината армия на Хитлер,а може и по-малка час да са били.Смятай колко са велики руснаците!!! И това при подкрепа и саботажи на партизани във всички страни съюзници на Германия или окупирани от нея.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.