13 Май, 2019 14:41 6 746 21

Как да скрием пари и бижута в колата

  • кражба-
  • тайник-
  • скривалище

Крадците рядко разбиват автомобили, в които няма ценни вещи. Понякога обаче собственикът може да намери колата си с разбито стъкло заради дребна сума покрай скоростния лост или предполагаеми ценности в жабката.

Находчиви автомобилисти са измислили хитър тайник, където в случай на необходимост могат да се държат пари или бижута без притеснение дали някой отчаян наркоман няма да счупи прозореца за десетина лева или свалената по спешност брачна халка.

За изработката на скривалището са необходими само кръгла кутия от дъвки или бонбони с подходящ диаметър и парче тъкан, която пасва на интериора като десен и текстура (например стара подложка за компютърна мишка). Платът се залепва върху кутийката и тайникът се поставя на дъното на държача за чаши.

Ако нишите за напитки са две, разликата в дълбочината им може да направи впечатление на по-наблюдателните крадци. Ето защо е добре в такива случаи да бъдат изработени два тайника, с които нивата да бъдат изравнени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    52 1 Отговор
    Мерси от крадците
  • 2 Бай хой

    27 2 Отговор
    Парите дали ще опазите е съмнително. Сигурното е че ще си разлеете нспитките.
  • 3 Язи

    8 5 Отговор
    В коя кола, мойта ли? Аз нямам кола.
  • 4 Ивайло

    20 0 Отговор
    Хахаха!!! Сещам се за един виц по темата: На един човек му писнало да му ограбват вилата на село и поставил на вратата табелка: "Вътре няма нищо за крадене!". На следващата седмица открил на вратата друга табелка: "Има-няма, ние сме длъжни да проверим!" Хахаха!!! Та така и тука - крадеца първо си разбива колата, после проверява има ли нещо ценно! Дори и да не го намери тоя тайник - колата пак е разбита!!!
  • 5 onq s konq

    20 5 Отговор
    Много по-интересно е КАК И ПО КАКВИ ПРИЧИНИ на някой му е хрумнала абсурдната идея да крие "пари и бижута" в колата си:)
  • 6 Миризлив пор

    10 1 Отговор
    Айде моля ви се, само тук жертвата е виновна. А това, че обира на автомобили и самата кражба на автомобили не се разследват и апашите се чувстват безнаказани - това е проблем на полиция, прокуратура и съд не на обикновения човек. Много интересно защо голяма част от автомобилите в Букурещ стоят отключени а тук ги разбиват за да ги тарашат!!!

    Коментиран от #13

  • 7 AUDI

    11 1 Отговор
    Понякога разбиват коли за дребни суми :) а сега след тази статия , ще ги разбиват за всеки случай :) ЕВАЛА АВТОРАААА
  • 8 Лорд

    3 4 Отговор
    И аз нямам кола.Имам мотор.
  • 9 незнайко

    5 0 Отговор
    Който си го е направил да го маха ! Вече всички крадци го знаят !
  • 10 377

    11 0 Отговор
    "свалената по спешност брачна халка" ?!?

    това е нова тема, развийте я моля!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 като гостите

    5 0 Отговор
    Kak ще скиеш нещо което фактически го нямаш ... !?! :D
  • 13 Сандокан

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Миризлив пор":

    Прав си приятелю и в северна Гърция съм виждал отключени коли и къщи и никой не пипа.

    Коментиран от #14

  • 14 Миризлив пор

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Сандокан":

    Абсурда се нарича "местно законодателство" т.е. всичко под 2 минимални работни заплати се води "маловажен случай" и след 1 месец се закрива т.е. никой не го търси и случая се закрива, сам се сети дали ако ги намерят дали си създават работа или чакат месеца да мине. След като някой "от зор" е посегнал и е видял че му се разминава и... Това му става професия. Собственика пък ако има глупостта да си признае "чантата беше на седалката" или "на масата" му се пише акт "създал предпоставка за криминално деяние" т.е виновен че го е предизвикал.. На север или на юг от нас дори при отворен прозорец щом си бръкнал вече е криминално деяние и те гонят от всякъде като бандит така, че на никой не му стиска да бърка и да "бере" това което не е негово.
  • 15 Мен

    2 0 Отговор
    Нищо не крия, крадците мислят, че са фалшиви.
  • 16 СТАЛИН

    0 0 Отговор
    В САЩ В КАБРИОЛЕТИТЕ -ОТКРИТИ КОЛИ-СТОЯТ КИНАКАМЕРИ СКЪПИ ДРЕХИ ЧАНТИ-НИКОЙ НЕ ПИПА.ТОВА БЕШЕ ПРЕЗ 1974Г.
  • 17 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    На № 4 "Ивайло" В цивилизованата Република България важат законите на кадията!! Случаят е във Врачанско. Пенсионер, даскал по химия, се жалва в родната полиция многократно, че му разбиват вилата. Никой / както е нормално/ не му обръща внимание. С подръчни материали продавани в магазините"химикът" прави "минна изненада". При следващия си набег във вилата му, едната циганка остава без една ръка, а по младата за цял живот е " увредена умствено". Кадията осъди даскала на 2 /две години/ лишаване от свобода и той на стари години си ги излежа. "Това" не спаси вилата му от пълно опустошение. НЕ къде, как и какво да крия, НЕ с колко и какви секретни ключове да се ключа !!!Идиощината в казусите с кражбите е в "създаването на работа" на отделните държавни структури, които трябва да работят в защита на гражданите , а не на престъпниците.. От обикновения гражданин персонални облаги, рушвети, подаръци -няма -- а от престъпниците.....Те могат да работят и 50 на 50 % !
  • 18 УЧР

    1 0 Отговор
    В резервната гума и после я помпим с азот
  • 19 Леопарди

    1 0 Отговор
    А къде да си скрия колата, която е бижу?
  • 20 майстора

    0 0 Отговор
    Не знам... аз мойте коли даже не ги заключвам ...кой луд ще бара ?? то вътре и да има пари в калабалъка няма да намери нищо ...а да тръгне да краде самата кола ...в момента в който изпише разхода веднага ще я остави ...аз такива дето горят 10-15 литра на сто нямам ..всичко е яко на горе ...😀
  • 21 318tds

    0 0 Отговор
    Добре, че ги уведомихте крадците кое къде е