Last news in Fakti

27 Юли, 2019 11:30 5 102 29

iPhone 2020 със 120 Hz дисплей

  • apple-
  • iphone

Според последна информация Apple ще използва 120Hz дисплеи за моделите iPhone през 2020-та, което означава, че базираният в Купертино технологичен гигант ще използва своята технология ProMotion отвъд iPad Pro.


ProMotion дебютира в iPad през 2017-та., предлагайки значителни подобрения по отношение на реакциите на дисплея и функции като скролване и плъзгане. С честота на опресняване от 120 Hz, Apple също може да позволи използването на Apple Pencil на iPhone, но това е само предположение за момента.


Очаква се новите смартфони на компанията да могат автоматично да превключват от 60Hz на 120Hz, когато е необходимо. По-ниската настройка би била полезна за пестене на батерията, особено когато съдържанието на дисплея не изисква 120Hz.


По всичко изглежда, че Apple вече разговаря с някои от своите доставчици относно новия компонент, а два от тях са Samsung и LG. И двете компании вече произвеждат 60 Hz дисплеи за iPhone, така че започвайки от 2020-та, те могат да започнат изработването и на 120Hz екрани.


През следващата година Apple планира да премине и от LCD към OLED за цялата продуктова гама на iPhone. В момента само iPhone XR все още използва LCD, така че от 2020-та се очаква устройството да бъде обновено с OLED.


Ако очакванията и спекулациите се окажат истина, поколението iPhone догодина може да бъде характеризирано с големи подобрения на дисплея. Очаква се и 5G модел след споразумението на Apple с Qualcomm.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОС

    8 15 Отговор
    единствено ИПС дисплей няма ШИМ и не дразни очите, амолед са ужас
  • 2 СссереМ

    9 44 Отговор
    Айфон е най доброто,винаги са една крачка напред,а в случая с цяла обиколка.

    Коментиран от #4, #8

  • 3 bmw

    27 5 Отговор
    Затова ли другите комании имат от 2-3 години 120 hz дисплей , а айфона я има през 2020г . я няма.

    Коментиран от #13

  • 4 БайСтаври

    20 2 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Говориш глупости. Те щото са една крачка напред затова преговарят със Samsung и LG да купят от тях технологията. А не виждам последните години каква иновация са вкарали освен безжично зареждане и фейс рекъгнишън ( и двете отдавна познати и вкарвани в други телефони) . BDW аз съм с айфон да не си помислиш че се заяждам щото ги мразя , но следващият телефон който ще си купя хубаво ще обмисля дали да е айфон.

    Коментиран от #14, #15

  • 5 тойота

    17 1 Отговор
    И аз 7 години само айфон ползвам.Мин година си купих самсунг ноут , и честно казано повече едва ли ще се върна на айфон.
  • 6 Huawei са номер 1 И това е Факт

    17 5 Отговор
    Huawei са номер едно ! А изгнилите ябълки ще им отнеме 5 години докато стигнат тяхното технологично превъзходство от 2019 година .

    Коментиран от #18

  • 7 Знам че

    9 7 Отговор
    Android е най-добрата система !!!!!!
  • 8 Ха бе

    13 4 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    iPhone са много изостанали не само в дизайна , но и в хардуера . Не стига че са скапани машини с лоши техно характеристики а отгоре на всичкото са с неоправдано висока и безмислена цена за БАЛЪЦИ ....

    Коментиран от #16

  • 9 Въпрос ?

    10 5 Отговор
    На нормалния човек що са му 120 херца амолед и 5Г ?
  • 10 Йозеф

    18 0 Отговор
    Айфона е тояга. Note 9 държи 2 дни при нормално ползване, няма телефон с по-голяма функционалност. Айфона има да догонва много....
  • 11 12345

    12 0 Отговор
    Голям технологичен напредък. Ще минават от Олед. Хората забравиха какво е това Лед, а тия тепърва ще го внедряват сменят с Олед. А цената каква ще е? Сигурно 1500 долара за парче.

    Коментиран от #12, #17

  • 12 Техно фен

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "12345":

    Цената на "проядена ябълка 12" ще са между 2000 и 4000 лв , специално за комплексари , блондинки , и депутати с заплата 15.000 на месец .
  • 13 ма да

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "bmw":

    Apple първа сложи 120hz в мобилно устройство. Това беше през 2017г. Макар че razer бяха доста близо. Но разликата е огромна. Докато рейръра има статичен 120hz опресняване iPad Pro има Pro Motion което позволява опресняването да варира според апликацията която използваш. Да кажем гледаш Ютюб на 30 кадъра в секунда то автоматично опресняването се локва на 30FPS което пести батерия.
  • 14 Хахаххаха

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "БайСтаври":

    Ма ти кво си мислиш бе пич xDDD??? Те нито самсунг нито LG възнамеряват в момента да правят такива дисплеи. Това цялото нещо ще се направо по дизайн и решение на Апъл докато Самсунг и LG просто ще произвеждат дисплеите. Ти да не си помисли че Самсунг имат такава технология XDDDD ма не ставай смешен моля те.
  • 15 хахахах

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "БайСтаври":

    И само да те светна в момента Апъл имат пълно преимущество в лицевото разпознаване. Самсунг никога не са имали лицево разпознавано. Това при тях е по скоро снимково разпознаване xDDD Пхахахахха
  • 16 Име

    7 8 Отговор

    До коментар #8 от "Ха бе":

    В момента Апъл имат най-мощния хардуер на пазара. Виждам нямаш си и грам представа от производителност. Гледаш си характеристиките от PhoneArena и си викаш бреййй ми тия с 8 ядра много напреднали бе!!! А от медиатек имат и процесор с 10 ядра ама той е бюджетен. В производителността Апъл са ненадминати и няма скоро да бъдат надминати. Техните процесори и видео ускорители са най добрите на пазара и това няма да се промени скоро. Във видео обработката А сериите на Апъл са ненадминати както и в снимко-обработката. В игрите също. А в всекидневни апликации Ябълката работи по плавно без толкова крашове и бъгове. Това е благодарение не само на по мощния хардуер но и от по-добрата оптимизация.

    Коментиран от #23

  • 17 Така е

    1 6 Отговор

    До коментар #11 от "12345":

    Ми така е хората забравиха. Apple след 2 години макс ще минават на Microled дисплеи. Което е като Oled но по добър във всеки един случай няма значение каквото се сетиш ако изобщо разбираш нещо от технологии или по-точно от дисплеи ще разбереш какво пиша.
  • 18 Име

    2 8 Отговор

    До коментар #6 от "Huawei са номер 1 И това е Факт":

    Huawei имат технологично превъзходство само в китайските медии. В момента хардуерно Huawei имат най-слабия процесор и видео ускорител от всички смартфони които попадат под графата флагман. Камерите са им добри само на тъмно и ако ти трябва зоом. Но до там!!! Във видео Апъл са първи. Huawei даже изостават зад самсунг при видео а отделно че в добра светлина Самсунг и Апъл камерите са по-добри!!!
  • 19 Палантир

    2 5 Отговор
    Имам последния iPad Pro и миг д Акаба, че дисплея с Pro Motion, е невероятен. Когато ползваш писалката, вае едно пишеш на хартия ине най-добрата машина за рисуване. Синтицитв същи са добри, ама са 4 пъти по-тежки, бавни и даже и по-скъпи. А процесора в тая машина, Бие по производителност уплътнила ми с 4 ядра i7 и 16 gb ram, NVMe и MX150 видео. Самият опасност има по-добри графики от Xbox One S ... не че нещо, ама тоя е мобилен чип...
  • 20 Един там

    9 2 Отговор
    Ще слагат такива дисплеи, каквито им произведат корейците. Това е положението. После китайците ще го сглобят айфоня и ще го продават на комплексарите за една торба с пари. Хората са казали, че докато има балъци ще има и тарикати. Факт!

    Коментиран от #25

  • 21 Реално ...

    1 0 Отговор
    Изборът е между Xs Max и Note

    Коментиран от #24

  • 22 Имени

    3 0 Отговор
    Не знам, ама искам Pro Motion, нормална клавиатура и FaceID в следващия си Мак, че в момента съм забил с една 15ка от детосни я взех 2015 и едвам върви ... След Мохаве и трябва поне 10 секунди, че да ни изкара десктоп ... Ужасни е направо. Ама сегашния дизайн е ... малеее
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Име

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Един там":

    Ми то по тая твойта логика корейците ще произвеждат дисплеи само каквито японците им кажат... Всички дисплеи са били направени от Апъл и произведени от Самсунг LG. Само тези 2 компании имат производствения капацитет и технология че да отговорят на изискванията на Апъл. Тоест корейците ще произвеждат за Айфон само това което Апъл им каже. А точно сега когато самсунг са -60% печалби ще слушат и ще изпълняват нарежданията на Апъл и хоро ще им играят :)
  • 26 ime

    5 1 Отговор
    Уау ... Извинявам се, ама A12x бъхтее по производителност повечето i7 процесори в лаптопите. По-мощно е от i5 8400 който не е никак лош процесор, а графичните способности на A чипа, са просто феноменални.
    Производителността е много по-напред от Qualcomm, Kirin и MediaTech...

    С това нещо, можеш да обработваш 4к видеа ...
  • 27 Име

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Фактите говорят":

    А нека аз ти обясня нещо. SD855 има 5 милиарда транзистора докато А12 има 6,9 милиарда трансистора. Тоест имаш 6,9 милиарда трансистора разпределени между 6 ядра а в другия случай имаш 5 милиарда транзистора разпределени между 8 ядра. Това означава че ядрата на А12 имат много по голям IPC. И нещо повече А12 има 8мб L2 Cache докато 855 има общо 6,5мб L2 и L3 cache. Тоест отново имаш 8мб L2 cache разпределена на 6 ядра а от другата страна имаш 6,5мб L2 и L3 cache разпределена на 8 ядра. А L3 cache-a е по бавен от L2. A12 има само L2 което значи че не само има повече кеш а и е по бърз.

    Коментиран от #28

  • 28 Знам

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Име":

    Snapdragon 865 ще е с 10 милиарда транзистора !

    Коментиран от #29

  • 29 Име

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Знам":

    Нищо не се знае. Няма информация за това колко транзистора ще има. При Апъл от друга страна има защото А12Х е с 10 милиарда транзистора. Ако се следи ти тренда А13 ще бъде по мощен от А12Х