Last news in Fakti

20 Август, 2019 11:24 10 106 9

Как се изменят камионите за превоз на жива риба (нагледен пример)

  • камиони-
  • жива риба
Как се изменят камионите за превоз на жива риба (нагледен пример) - 1

От едно време се знае, че за превоз на жива риба се използват цистерни, на борда на които в миналото задължително беше упоменато, какво превозват. Сега обаче техниката за превоз на жива риба е съвсем друга, а камионите, превозващи този вид храна са доста по-различни.

Как се изменят камионите за превоз на жива риба (нагледен пример)

Те приличат на стандартен бордови камион, като най-разпространени в Европа са тези на шаси MAN TGX 26.440 6x4 BL. В основната част на товарната платформа се монтира допълнителен транспортен бокс от пластмаса, като в него са интегрирани въздушен компресор и розетка на 24 волта и 15 ампера.

Как се изменят камионите за превоз на жива риба (нагледен пример)

Специалната изометрична камера е с обем 2 240 литра. Тя има огромни товарни люкове, пет крана за вода и многореден разпределител на кислород. Има място и за бутилки с основен и резервен кислород, който се подава заедно с въздуха от обкръжаващата камиона среда. Надписи "жива риба" вече не съществуват.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жан

    24 1 Отговор
    Много поучителна статия.

    Коментиран от #2, #8

  • 2 Рошко

    27 2 Отговор

    До коментар #1 от "Жан":

    Ейтва е новина ,а как се краде и строи а после се ремонтира няколко пъти и то калпаво ,а за осъдени и виновни ,за конфискувано имущество и авоари на крадливи политици или наказани платени журналисти ,статийки и новини йок

    Коментиран от #3

  • 3 Доцента

    29 1 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    Аз пък искам точно такива любопитни статийки да чета. Омръзна ми от убийства, катастрофи и силикон. Навсякъде по сайтовете те заливат с такива новини, включително и тук. Виж авто и техно секциите във факти предлагат точно такива интересни статийки, каквито все по-малко срещаме по ТВ и в нета.
  • 4 Тахтун

    6 1 Отговор
    Много "тъжна" реклама на MAN TGX 26.440 6x4 BL...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Йордан Кирилов

    4 0 Отговор
    Много хубаво, браво, рибките щастливи като на 5 звезден хотел.....Радвам се че правим на 5 години крачка към Европа, стандарти и прочие. Хубава новина.

    Коментиран от #7

  • 7 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Йордан Кирилов":

    И защо реши, че това е в България
  • 8 Ники

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жан":

    Прави си ... изключително .. полезна особенно бях заинтригуван от нагледния пример ...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.