Last news in Fakti

18 Юни, 2012 15:06 1 834 1

Най-бързият компютър отново е IBM

  • ibm-
  • sequoia-
  • суперкомпютър

Суперкомпютър, създаден по поръчка на Националната администрация за ядрена безопасност (NNSA), върна IBM на върха в класацията за най-бързи компютри, окупиран доскоро от Fujitsu K. Новият шампион, наречен Sequoia, достига скорост от 16.32 петафлопса или 16.32 квадрилиона операции в секунда.

Мощността на Fujitsu K се изчислява на "едва" 10.51 петафлопса. От IBM дават и алтернативно обяснение на способностите на Sequoia. "За да се достигне подобна производителност, три милиарда човека с джобен калкулатор в ръка трябва да извършват по един милион операции на секунда едновременно."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин Табияшки

    2 0 Отговор
    дали ще подкара MINECRAFT?