Last news in Fakti

29 Януари, 2020 16:30 4 393 35

Tesla демонстрира скок през "легнал полицай" (ВИДЕО)

  • tesla-
  • скок-
  • легнал полицай
Tesla демонстрира скок през "легнал полицай" (ВИДЕО) - 1

Автомобилите Tesla са участвали в различни екстремни преживявания повече от веднъж, но те най-често се използват като символ за ускорение. Един от личните автомобили, Tesla Roadster, на Илон Мъск обаче лети в космоса.

Това става с помощта на космически кораб от програмата SpaceX, но сега едно видео демонстрира и летежната фаза в земни условия на иначе съвсем нелеката Tesla. Почти като рали автомобил. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666®

    23 8 Отговор
    Сега му е весело, после в сервиза ще рони сълзи и долари.

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Borislav Popov

    18 17 Отговор
    Куршум, как се ускорява само по баира нагоре, въобще не го усеща !

    Коментиран от #4

  • 3 гост

    13 13 Отговор

    До коментар #1 от "666®":

    Тесла е с въздушно адаптивно окачване , така че такива изпълнения дори не стигат до удар "на тампони" , както се казва ! Е след 7-8 години може и пропуснат , но тогава всички такива окачвания са за смяна на балоните !!
  • 4 Лелее

    13 14 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Лакей!Как се ускори да се подмажеш по баира , направи се усеща !
  • 5 Антиелектрика

    18 8 Отговор
    Уаууу, това направо е уникално и само тесла го може - да се засили и да скочи 2 метра.
    Само така, иначе какво интересно има в такава новина:
    https://automedia.investor.bg/a/2-novini/40834-daimler-shte-plati-11-mlrd-dolara-globa-zaradi-tesla
    "Всичко започва през 2017 г., когато Tesla Inc. става собственик на блокиращ пакет акции на компанията Grohmann Engineering. Тази фирма произвежда електроника и автомобилни компоненти за Daimler, като малко след това подписва договор с германския концерн за разработка на собствено предприятие за производство на литиево-йонни батерии.
    На свой ред, изпълнителният директор на Tesla - Илон Мъск, се възползва от положението и забранява на Grohmann Engineering да работи с други автомобилни производители. Така продукцията на завода за акумулатори е насочена изцяло за нуждите на американския производител на електромобили.
    Това и става причина, плановете за електрификация на Daimler да се провалят. Съответно германският концерн не успява да изпълни нормите занива на вредни емиисии. Те се изчисляват индивидуално за всеки производител, като зависят от броя произведени автомобили. За Daimler средните стойности СО2 са 102,8 г/км. По данни на PA Consulting глобата за производителя от Щутгарт ще бъде 1,1 млрд. долара".

    Да живее демокрацията и свободната конкуренция!

    Коментиран от #7, #10, #11, #16

  • 6 схсхсхсх

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "666®":

    На Теслата няма какво да й се чупи,освен някой друг носач.До голяма степен въздушното окачване предпазва удара.
  • 7 Хе хе

    7 10 Отговор

    До коментар #5 от "Антиелектрика":

    Дали Мерцедес щеше да даде батерии на Тесла? А Мерцедес защо не са ги купили, а са чакали? Така е Мъск мисли с горната глава.

    Коментиран от #8

  • 8 Антиелектрика

    13 11 Отговор

    До коментар #7 от "Хе хе":

    Те Мерцедес са давали достатъчно - това се нарича пазарна икономика, докато на Мъск е злоупотреба, монополизъм и подхожда за Ким.
    И Мерцедес не плащат глоба за нещо друго, а за еврогейската диктатура, ама ти се кефи на комунистическите похвати. По твоята логика утре Мъск може да купи и всички предприятия за гуми и да не дава на конкурентите си, защото мислел с горната глава.

    Коментиран от #9

  • 9 Зомби, зомби

    10 10 Отговор

    До коментар #8 от "Антиелектрика":

    Продължаваш да вярваш на фалшиви новини. Германската фирма Grohmann Engineering произвежда промишлени роботи и поточни линии за автомобилното производство. Tesla я купиха, за да си произвеждат машините за гигафабриките. Да не мислиш, че ще спрат да си правят фабрики, защото на някакъв подизпълнител на daimler му трябвали някакви машини да сглобяват батерии? Grohmann Engineering НЕ ПРОИЗВЕЖДА БАТЕРИИ и никога не са произвеждали.

    Защо мислиш, че Тесла ги купи? Защото получи удар под кръста точно от 100 годишните, които една седмица преди началото на производството на модел 3, си платиха за да оставят машините на Тесла без програмно оборудване, блокирайки производството за месеци. Точно тогава Тесла купи Grohmann Engineering и сами си направиха всичко без възможност за саботаж. Оттогава си научиха урока и не разчитат на подизпълнители. Правят си всичко сами, като купуват дори транспортни фирми, който да им доставят продукцията. Затова са им "загубите"

    Коментиран от #12

  • 10 Borislav Popov

    2 9 Отговор

    До коментар #5 от "Антиелектрика":

    Ти, майни ги тия простотии сега, ти видя ли как набира Теслата по баира нагоре, като изтребител е !
  • 11 Наивитет

    7 7 Отговор

    До коментар #5 от "Антиелектрика":

    Ето ти същата новина от друга медия:

    Cъдбaтa нa пъpвия eлeĸтpoмoбил нa Меrсеdеѕ ни пoдceщa зa дyмитe нa pъĸoвoдитeля нa Ѕubаru, чe дa пpoдaвa eлeĸтpoмoбили yмee caмo Теѕlа. Πpeди няĸoлĸo чaca Rеutеrѕ cъoбщи, чe пpoизвoдcтвeният плaн зa пpoизвoдcтвoтo нa ЕQС e нaмaлeн двoйнo, пopaди дeфицитa нa aĸyмyлaтopни бaтepии зa eлeĸтpoмoбили – ĸopeйcĸaтa ĸoмпaния LG Сhеm нe ycпявa дa дocтaви нeoбxoдимия бpoй бaтepии.

    Меrсеdеѕ cтapтиpa пpoизвoдcтвoтo нa eлeĸтpoмoбили oщe пpeз мeceц мaй минaлaтa гoдинa, пpeoбopyдвa пoтoчнитe cи линии и зaяви, чe щe пpoизвeдe 25 000 eлeĸтpoмoбилa дo ĸpaя нa гoдинaтa, нo в ĸpaйнa cмeтĸa oт зaвoдa излязoxa caмo 7000.


    Oщe пo-лoшo e, чe в Гepмaния нямa тъpceнe нa eлeĸтpoмoбилитe нa Меrсеdеѕ и oт мoдeлa ЕQС ca пpoдaдeни caмo няĸoлĸo дeceтĸи eлeĸтpичecĸи aвтoмoбилa.

    Дa cи пpипoмним, чe Теѕlа ĸyпyвaшe и oщe ĸyпyвa aĸyмyлaтopни бaтepии зa cвoитe eлeĸтpoмoбили oт япoнcĸaтa ĸoмпaния Раnаѕоnіс. Ho Илън Mъcĸ вeчe зaпoчнa coбcтвeнoтo пpoизвoдcтвo нa aĸyмyлaтopни бaтepии зa eлeĸтpoмoбили, в ĸoитo ce изпoлзвaт cъвceм нoви тexнoлoгии. Имeннo тoвa e ocнoвнoтo пpeимyщecтвo нa Теѕlа пpeд дpyгитe aвтoмoбилни пpoизвoдитeли.
  • 12 Антиелектрика

    11 3 Отговор

    До коментар #9 от "Зомби, зомби":

    О, забравих за идиотизма, че всяка новина срещу Тесла и електромобилите е фейк, а всяко тяхно величаене е напълно оправдано.

    Коментиран от #13

  • 13 Колко да си умен?

    0 7 Отговор

    До коментар #12 от "Антиелектрика":

    Тази фирма е купена от Тесла още през 2016 и преименувана още тогава в Tesla Grohmann Automation. Колко трябва да си умен, за да повярваш, че тази фирма е причината за недостиг на батерии от LG Chem през 2020 година? Самият факт, че още първата година от производството, когато се очаква най-големият интерес, Мерцедес не успяха да продадат поне 100 броя в родината си за календарната 2019г. , не ти ли говори за причината за намаляването на плановете за производство?

    Тесла модел 3 от друга страна е на третата позиция по продажби в Европа, след голф и клио със своите 22118 бр само за Декември. Какво ще кажеш за този ФАКТ? Защо не попита за тази новина, която няма как да се фалшифицира, защото е просто сухи числа?
  • 14 Вчера акцията на Тесла скочи с 80 долара

    0 5 Отговор
    "нo дa cи пpипoмним, чe в eлeĸтpoмoбилa Теѕlа Моdеl Х имa бyтoн зa зaщитa oт биoлoгичнo opъжиe. Bъздyшният филтъp, пocтaвeн в Моdеl Х e c oĸoлo 10 пъти пo-гoлям paзмep oт филтpитe в oбиĸнoвeнитe aвтoмoбили и c нaд 300 пъти пo-eфeĸтивнo cпиpa бaĸтepиитe, 700 пъти пo-eфeĸтивнo cмoгa и 800 пъти пo-eфeĸтивнo виpycитe. "

    Коментиран от #15

  • 15 Мани мани

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Вчера акцията на Тесла скочи с 80 долара":

    Ти остави акциите, ами излезе и финансовия отчет, та обявиха загубите.
  • 16 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Антиелектрика":

    Аз друга кола не съм чувал да скочи през такъв полегат легнал полицай. Не съм чувал и за кола, която да ускорява по баир. Традиционните коли дори нямат адаптивно окачване. Тесла го изобрети. Окачването на Тесла не може да го има в никоя друга кола, защото е свързано с батерията и с емблемата й. Без тях не работи, а седи по корем на поляната.

    Коментиран от #18

  • 17 ФауВе

    5 1 Отговор
    Тесла скочила през легнал полицай?!?! Голяма новина. Голяма реклама. Ето, Ари Ватанен какво прави с Пежото, на Пайкс Пиик в САЩ: https://www.youtube.com/watch?v=TKgeCQGu_ug
  • 18 Антиелектрика

    5 5 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Ама те другите коли и гуми нямат и автопилоти нямат и тъчскрийми нямат. Добре, че се появи Тесла та да изобретят и пръдните, че да има за какво да пишат нашите свободни медии.

    Коментиран от #19

  • 19 Ами не искат да пишат

    4 4 Отговор

    До коментар #18 от "Антиелектрика":

    Ей го на, излезе финансовия отчет на Тесла, ама ни дума ни вопъл ни стон. Мълчат като партизанин на разпит. То не е като да се е запалила някоя Тесла.

    Иначе за загубите като пишеха бяха първи. А това че Тесла е единственият производител който може да печели от електромобили на този етап ще го отречеш ли? Другите тепърва ги чакат десетки милиарди инвестиции, дори да започнат да произвеждат нещо свястно, за печалби да не говорим. Под нещо свястно имам предвид поне, като Тесла модел 2012 година.

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Антиелектрика

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Ами не искат да пишат":

    Хайде бе. И къде са отразени последните няколко пожара на Тесли от януари? И какво трябваше повече да пишат, след като се скъсаха да пишат за акциите, пръдните, скоковете, возенето, цветовете и какво ли не още свързано с позитивния имидж на Тесла?

    Коментиран от #22

  • 21 Антиелектрика

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Ами не искат да пишат":

    Апропо, освен че медиите мълчат, ама пак да те питам - какво стана с "уникалния" рекорд на Ринга за 2019 година, който всички писаха, а после забравиха да напишат, че не е официален и Тесла се счупи? Къде е рекорда за 2019 години и къде е модел 3 под 8 минути?

    Коментиран от #24

  • 22 Borislav Popov

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Антиелектрика":

    Ми хайде де, какво чакаш отразявай ги !? Само да не забравиш да отазиш и пожарите на всички коли с ДВГ, та да видим какви са там процентите, ала бала.

    Коментиран от #23

  • 23 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Borislav Popov":

    Абе нали нямаше да ми отговаряш повече? Научи ли числата и че сумарната мощност на метро влаковете е колкото една Тесла :))))))))))
    Чак след това може да разбереш що е то процент, еднакви величини и т. н. непонятни за теб сега неща.

    Коментиран от #25

  • 24 Бесен Язовец

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Антиелектрика":

    Aпрoпo, ocвeн чe мeдиитe мълчaт, aмa пaк дa тe питaм - кaквo cтaнa c делото против Тессла, което трябваше да се състои през номври миналата година и с което вие тук тролеите антиелектрици ни плашехте, че тов дело, щяло било да бъде - началото на края, за Мъск и Тесла. А пътьом, можеш да ни светнеш, кога там арабите ще накарат Мъск, да свали Тесла от борсата и кога те ще станат основни акционери в компанията ??

    Коментиран от #26

  • 25 Borislav Popov

    0 3 Отговор

    До коментар #23 от "Антиелектрика":

    Това се отнасяше за онзи тъп спор, за дето ти разправяше, че един Влак имал бил мощност, колкото бла, бла, в който ти се изложи като кифладжия.

    Коментиран от #27

  • 26 Антиелектрика

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Бесен Язовец":

    Като смениш ника, мислиш ли, че не може да те разпознаем? Делото си върви, решението е важно.

    Коментиран от #28

  • 27 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Borislav Popov":

    Така е, изложих се, че ти отделих време и че ти повярвах, че ще си изпълниш обещанието и ще млъкнеш. И точно защото спореше, че една мотриса в метрото имала много по-голяма мощност от Тесла и за това нямало силно ЕМП в колата, ти показах, че мощността на мотрисата е 620 kW срещу 560 kW за Тесла. Ама ти си толкова увреден, че не може да сравниш две числа. Освен това си патологичен лъжец.

    Коментиран от #30

  • 28 Borislav Popov

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Антиелектрика":

    Колко ще върви това дело не мога да разбера, 2 месеца минаха вече? Ти имаш ли някаква информация, как се развиват там нещата, приближава ли се фалита на Тесла, ще падат ли акциите, Мъск ще влиза ли в затвора ?? Ако разполагаш с такава инфа, подели я с нас и ние да се порадваме малко и хем да си направя сметка, кога да отварям шампанското !?

    Коментиран от #29

  • 29 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Borislav Popov":

    Викаш 2 месеца са много за дело? Явно и от право разбираш толкова, колкото и от останалите неща. Пък фалити и затвори никога не съм писал, ама ти е простено, неграмотен си все пак. И да не забравиш да пишеш и с другия си ник Бесен ясновидец.

    Коментиран от #31

  • 30 Borislav Popov

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Антиелектрика":

    Да изложи се и то яко, сам не можа да се усетиш, че наблъска 10-15 коментара с простотии, за вредноста на електричките и то под новина, която няма ниищичко общо с електромобилите. А не можа да се усетиш, че ти всъщност, искаш да докажеш не недостатъците на Тесла, а нейните предимства. Излиза така, че Мъск и неговите инжинери са много таланливи изобретатели, щом са могли да построят автомобил с мощноста на цял влак, както ти смееш да се изразяваш. Само, че на теб не идва на акъла, че не е съвсем коректно, да се сравнява мощноста на електромобил с мощноста на електровлак. Понеже, Теслата черпи своята мощност от мобилна ситема на електробатерийки, която позволява ползването на Теслата навсякъде по пътищата. А Елетровлака черпи мощноста си, от цяла електросистема със съответните трансформатори, от която всъщност се захранва, електрически и самото метро. Естествено, този твой влак, дето бил мощен само като 2 Тесли, може да се използва само в места, където съществува такав енергосистема и ти него, не можеш да го караш по пътищата както Теслата.
  • 31 Borislav Popov

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Антиелектрика":

    Мнго са 2 месеца, разбира се, за американската съдебна система, където всичко е настроено и работи като швейцарски часовник, 2 м. са много. Това да не ти е България, където подобни дела се разглеждат с нодини наред и накрая пак е изгнася някакво, напълно абсурдно решение ?! Таааа, какво там казваш, как се развива хода на делото, ще даваш ли инфо ?? Сигурен съм, че ти като заинтересувано лице, следиш он-лайн, за хода на процеса, на века !

    Коментиран от #32

  • 32 Антиелектрика

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "Borislav Popov":

    Ку Ку Ку Ку Ку Ку

    Коментиран от #33

  • 33 Borislav Popov

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "Антиелектрика":

    Какво бе, съвсем ли изкука ?

    Коментиран от #34

  • 34 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Borislav Popov":

    Eтo кaкъв лъжлив трoл cи:
    Публикувaнo във фaкти.бг: "Cтoп aз cъм дo тук ! Прoдължaвaй дa дoкaзвaш, aмa нe и нa мeн, aз зa ceгa cпирaм дa ти чeтa лъжитe"

    Публикувaнo във фaкти.бг: "Cтoп игрa ! Aз cъм дo тук"

    Пaлячo лъжлив!!!

    Коментиран от #35

  • 35 Borislav Popov

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "Антиелектрика":

    Това се отнасяше за вчера бе куко ! Ти вярно ли си помисли, че ще те оставя тук спокойно да си развяваш, антиелектрическия байряк ?