Last news in Fakti

24 Февруари, 2020 16:49 2 983 6

Нов световен рекорд по Tetris (ВИДЕО)

  • tetris-
  • рекорд-
  • джоузеф сили

36 години след излизането си една от най-зарибяващите компютърни игри в историята има нов властелин. 16-годишният Джоузеф Сили подобри съществуващия рекорд, след като подреди 284 реда "тухлички" в Tetris и достигна нива, които изглежда не са били предвидени дори от програмистите.

Сили подобрява върховото постижение на два пъти през последната година. През февруари 2019-а младежът преодоля т.нар. "Екран на смъртта" на 29 ниво с 270 реда, а миналата седмица Джоузеф е подредил 284 реда на 33 ниво.

Самият Tetris обаче не е издържал на натоварването. През 1984 г. разработчиците явно не са предполагали, че човешките възможности позволяват толкова бърза реакция, и вместо адекватна номерация на нивата, играта е започнала да дава кодове като 0A, 1E и т.н.

Джоузеф Сили е използвал техниката на многократното кликане, при която вместо да натиска бутона със стрелката надолу, той буквално вибрира по него с пръст до 10 пъти в секунда. Рекордът е поставен с конзола Nintendo Entertainment System, за която първият вариант на Tetris се появява през 1989 г. Преди Сили да го измести от върха, световен шампион по Tetris в продължение на 7 години бе Йоханес Нойбауер.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко

    6 1 Отговор
    За малко програмистите да си загубят работата!
  • 2 мъка

    2 0 Отговор
    На Правец 8 С бях много по бърз,да не говорим за Змията.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гошо

    2 2 Отговор
    Тоа ако ми е син че го претрепам с мотиката!
  • 5 mediator37

    2 1 Отговор
    И някакви пари спечелил ли е от това шампионство? Или само слава хорска. И аз съм играл тетрис на времето в автобусите да си уплътнявам времето. Краста си е .
  • 6 друм

    0 0 Отговор
    Китайчето е факир