Last news in Fakti

4 Март, 2020 17:55 2 077 5

И Transit минава на ток

  • ford-
  • transit-
  • електромобил

Ford разпространи първото изображение на нов Transit с изцяло електрическо задвижване. Серийната версия ще бъде представена догодина, а продажбите на пазарите в САЩ и Канада започват през 2022 г.

Електрическият Transit е важен етап от тригодишната програма на Ford за електрификацията на моделната гама, в която ще бъдат инвестирани $11.5 млрд. (€10.3 млрд.). Освен буса тя включва дебютиралия наскоро Mustang Mach-E и пикап F-150 на батерии.

Технически подробности за новия Transit на ток не се съобщават. От Ford разкриват единствено, че бусът ще се предлага в различни версии, включително с дълга база и висок таван.

Основна целева клиентела на модела ще бъдат корпоративни купувачи, на които от Синия овал обещават широка палитра от полезни функции. Системата Ford Telematics ще събира данни за пътуванията, ще позволява онлайн следене на маршрута и дистанционна диагностика.

Оборудването ще включва системи за предупреждение за предстоящ удар, разпознаване на пешеходци, автоматично спиране в екстрени ситуации и контрол на движението в лентата. Електрическите бусове ще могат да се зареждат на станциите от мрежата на Ford.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    12 8 Отговор
    Транзит и ти ли бе ? Хайде, групичката анти-манти да го започват, Транзита и той се оказа джендърбус с вредни електромотори и акумулатори. А на това отгоре и Mustang Mach-E и пикап F-150 на батерии. Срам, срам !!
  • 2 Елките ще изчезнат

    13 6 Отговор
    Електричките, ще изчезнат! Когато Антиелектрика, вземе та докаже накрая че ЕМП от ел. колите е смъртоносно! Аз незнам, даже какво си губи времето само тук да пише, а не отива да мери ЕМП и да доказва. Ще има по-голям ефект! Да побърза, че електричките започнаха да стават много!

    Коментиран от #3

  • 3 Borislav Popov

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "Елките ще изчезнат":

    То сега е заето горкото, търси измервателен уред.
  • 4 pepy

    13 4 Отговор
    Това, че от Tesla Inc. не четат ФАКТИ е ясно, ама и тези ли не четат какво се обяснява в "Авто" и "Технологии" разделите?
    Нека се мъчат тогава... и да стават за резил...
  • 5 Bibitkin

    1 0 Отговор
    Ще зареждат магазини,складове в големите градове,в центъра могат да се движат.Има бъдеще тоя транспорт и пазар.