23 Март, 2020 08:30 2 049 1

Появи се версия Android 11 Developer Preview 2

  • android-
  • 11-
  • операционна система
Появи се версия Android 11 Developer Preview 2 - 1

Почти месец след като Google пусна първата предварителна версия на Android 11, разработчиците представиха втората версия на операционната система, която обаче не е достъпна за обществено бета тестване. В тестовата версия няма интересни функции, които се очакват в Android 11, но някои точки изискват внимание.

На първо място, това е софтуерният интерфейс (API), който позволява на сгъваемите устройства да определят ъгъла на пантата. Тази функция ще улесни устройствата като Surface Duo на Microsoft да определят позицията на екрана.

Тази функция на интерфейса ще бъде особено полезна за смартфоните Samsung Z Flip и Galaxy Fold. Разработчиците също въвеждат API, който позволява на приложенията да следят състоянието на SHAKEN/STIR протоколите, за да идентифицират повикващия и да проверяват състоянието на 5G мрежи.

Тази функция ви позволява да фиксирате връзката на устройството с 5G мрежи. Освен това операционната система ще може независимо да определи промяната в скоростта на опресняване на екрана на системно ниво, което ще спести на производителите на смартфони да създават свои собствени решения.

Според експертите обаче, тази функция идва късно, тъй като много производители вече пускат на пазара смартфони със скорости на опресняване на дисплея от 90 и 120 Hz. Допълнителни решения се предоставят и от функцията за защита на поверителността. По-специално ще бъдат въведени допълнителни ограничения за достъп до камери и микрофонни устройства.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.