2 Април, 2020 11:50 2 658 15

Има ли в новия Huawei части от "черния списък" на САЩ

  • huawei-
  • p40
Има ли в новия Huawei части от "черния списък" на САЩ - 1

Икономическата криза и началото на рецесията не повлияха на строгите ограничения, наложени от правителството на САЩ срещу Huawei. Санкциите за доставката на китайска компания на компоненти продължават да се прилагат и след старта на продажбите на флагманския смартфон модел Huawei P40.

Ентусиастите от XYZone извършиха подробен преглед на устройството P40, за да проверят доколко ефективни са американските санкции срещу китайската компания и дали самите американски производители се придържат към ембаргото. В резултат на цялостно разглобяване на флагмана на Huawei се оказа, че смартфонът използва радио модули от Qualcomm, Skyworks и Qorvo, предназначени за телефонни разговори и установяване на интернет връзка.

Ще припомним, че по-рано правителството на САЩ намали някои ограничения и разреши на американските производители да доставят части за Huawei, при условие че има специален лиценз и в случай, че китайците не използват тези части при производството на нови продукти.

Има ли в новия Huawei части от "черния списък" на САЩ

Според експертите Qualcomm има лиценз за доставка на части на Huawei за електронни устройства. Междувременно Qorvo и Skyworks не потвърждават, но не отричат ​​наличието на специални разрешения за работа с Huawei. Според резултатите от разглобяването на устройството Huawei P40, експертите също стигат до извода, че компанията значително е увеличила броя на произведените части в Южна Корея и в самия Китай.

В коментарите на Huawei е посочено, че компанията винаги се придържа към законите за износ на страни, с които се осъществява бизнес сътрудничество. По отношение на ситуацията със САЩ, говорител на Huawei подчерта, че всички части във всички устройства, произведени от компанията, са придобити по законен начин.

Освен това се оказа, че Huawei ще замести модулите за флаш памет от американската технология Micron с чипове, произведени в Южна Корея от Samsung. В същото време пазарните анализатори смятат, че през следващата година Huawei ще бъде изправен пред още по-сериозни тестове, свързани с американските санкции.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо Вангел

    7 38 Отговор
    Колкото по бързо спре да доставя части за този шпионски софтуер на Huawei, толкова по добре. Китайските комунисти изкрадоха и изкопираха технологиите на запада и ги използват за тотален терор и следене на гражданите си.

    Коментиран от #3, #4, #5, #7, #8, #9, #10, #12

  • 2 Баи

    13 0 Отговор
    Жалко не мога да си го купя - не ми е по джоба , засега ползвам по евтините аналози на - саюми
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Geo

    28 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо Вангел":

    Дядо направи си шапка от алуминиево фолио да не те облъчват китайците и си купи Айфон за да могат американците да те следят а не китайците, че китайците знаеш ли колко много се интересуват от теб. И да не забравиш да протестираш против 5G щото много облъчва и ставаш малоумен най вече защото китайците го направиха а не американците - ако беше американско даже щеше да лекува от вируси.
  • 5 Geo

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо Вангел":

    Страшни тези китайци успяха да откраднат 5G технологията от американците даже преди те да са я измислили. Направо са чудо - копират технологии от запада които не са направени за тотален терор и следене на гражданите обаче някакси стават за тотален терор и следене на гражданите.
  • 6 Rado

    3 1 Отговор
    Кажете и кои са БЕЗАНАЛОГОВИТЕ части, сещатесе от къде би трябвало да бъдат :DDDD
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 тоест

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо Вангел":

    Вангеле, какво точно да крадат от компания като Епъл, която е технологично по-зле от тях ?
    Заради невежи като теб, маркетинголозите на Янките продължават да пробутват на хората 'Статус-символа' наречен Айфон, чийто части са на Самсунг от преди 4 години ?
  • 13 Случаен читател

    1 1 Отговор
    Към коментар на Дядо Вангел: Абе деде кой си достави технологиите на Китай за да получи по-големи печалби от евтината работна ръка.
  • 14 Хуауеи е номер 1

    5 0 Отговор
    скапания айфон не бих си го купил
  • 15 onq s konq

    0 0 Отговор
    Аааа не, твърдо няма да си купя телефон с радио модул от Кьораво (Qorvo), както не си купувам шампоан от Глист (Gliss) и паста за зъби от Ваде-мекум (Vademekum) ;-}}}}}