7 Април, 2020 17:22 3 620 11

Електрическият Harley-Davidson се оказа по-бърз от Tesla Model 3 (ВИДЕО)

  • harley-davidson-
  • tesla-
  • livewire-
  • model 3-
  • драг-
  • състезание

Harley-Davidson LiveWire победи Tesla Model 3 Performance в състезание на пистата Texas Motorplex, организирано от YouTube-канала DragTimes. Постижението на първия сериен електрически мотоциклет на легендарната марка още с дебюта му на драг сцената се смята за сериозен успех предвид репутацията на спринтьор от световна класа, с която се ползва съперникът му.

Със своите 105 к.с. и тегло от 250 кг на пръв поглед LiveWire има предимство пред Model 3, който разполага с 473 к.с., но тежи 1 817 кг. "Тѐслата" обаче има значително по-добра аеродинамика и четири задвижващи колела. Освен това максималната скорост на електрическия Harley-Davidson е ограничена на 177 км/ч.

В първия от двата манша водачът на Model 3 потегля с леко закъснение и не успява да догони LiveWire. Във втория старт обаче реакцията на двамата шофьори е еднаква и електрическият мотоциклет пак печели с време 11.648 сек. срещу 11.708 сек. за "тѐслата", а зрители коментират, че ако ездачът бе малко по-слабичък, резултатът вероятно щеше да бъде под 10 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъка

    9 0 Отговор
    Ами сметнете конска сила на килограм и тогава дрънкайте. Как една Хонда с 180 кс бие Ферарита и Ламбовци с 500 -600 коня????

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Асд

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "мъка":

    Ъ... Баце, ползвай дезинфектанта по предназначение, моля ти се...

    Коментиран от #6

  • 3 гост

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "мъка":

    Именно и при двг-тата мотоциклетите масово бият автомобилите !! Но все пак Модел 3 не е суперавтомобил !! Ще ми е интересно как ще е тоя тест с новия Роадстер !! И не само с Харли , а и с други ЕЛЕКТРИЧЕСКИ мотоциклети , щото с двг-тата нямат шанс !

    Коментиран от #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    4 2 Отговор
    Tesla планира да увеличи портфолиото си в Китай, като предложи произвеждания на място Model 3 с по-голям пробег, а това може да се случи още тази седмица, твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса. Превозното средство ще може да изминава над 650 км с едно зареждане, спрямо 450 км при сегашната базова версия, която е с начална цена от 323 800 юана (45 800 долара), допълват източниците, пожелали да останат анонимни, защото информацията не е публична. Новото предложение ще започва от 350 хил. юана преди отстъпките, но точната цена още не е решена.
    Новият Model 3, подобно на съществуващата по-евтина версия, ще отговаря на условията за субсидии за електромобили и е освободен от данък за покупка на автомобил в Китай. И все пак заводът на Tesla в Китай се възстанови след затварянето си заради Covid-19, при това по-добре от мнозина в индустрията, подпомогнат от местните власти. След като възстанови операциите си на 10 февруари в завода си в Шанхай, Tesla надмина капацитета, който имаше преди спирането, достигайки седмично производство от 3000 автомобила.
    Божеее , колко мъка има още за петролофилчетата , чакащи "фалита" , хахахах !!!

    Коментиран от #7, #11

  • 6 Голям Слон

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Асд":

    Кое по-точно ти се вижда невероятно?
  • 7 Боже

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Ти кога ще ползваш Тесла ?Лично ти !

    Коментиран от #9

  • 8 Jack Bauer

    0 0 Отговор
    Аз до сега не съм видял кола по-бърза от мотор, разбира се ако не сравняваме болид от F1 със скутер 50 сс.
  • 9 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Боже":

    За момента нямам финансови възможности, но стария ми детски Москвич с педали все още ми върши добра работа, а и е истински ЕКО, мечтая Грета Тунберг да дойде в БГ и да я повозя, хахаха
  • 10 Язе

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Новия роудстър?????А кой е стария?Ааааааа,оня не произведения още.хахахаха
  • 11 Язе

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Я виж другата статия за хората без заплати или я пропускаш "случайно"?