14 Април, 2020 10:25 5 157 15

Tesla изгражда гигантски завод в Китай (видео от дрон)

  • tesla-
  • завод-
  • китай
Tesla изгражда гигантски завод в Китай (видео от дрон) - 1

Tesla разширява своя завод в Шанхай. А новото видео, което ви представяме по-долу, показва каква амбициозна работа тече в момента (и какво е направено преди). Обърнете внимание, че Gigafactory в Китай е построен съвсем наскоро - в него се прави Tesla Model 3.

Въпреки това, досега само 30% от компонентите се произвеждат на място. Разширяването на завода значително ще увеличи този процент. Освен това Илон Мъск се подготвя за факта, че в Китай ще е се прави и новия модел Y, производството на който ще започне през 2021 година. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не бе,

    8 15 Отговор
    това е за заблуда!Ше правят нов тип карбуратори и бутилки за водород по технология на кока кола!
  • 2 Geo

    32 21 Отговор
    Ало соросоидите какво става - "демократичния" запад стои заводи все при "мръсните комунисти" . Мерцедес и Рено в Русия а Тесла в Китай а такива върли "евроатлантици" като нас, горди членки на ЕС и най вече на НАТО никой не ни ивава за слива. Впрочем евават ни яко със скъп ток, вземат ни златото, продават ни 60 годишни самолети на цена теглото им в злато, грижат се да нямаме АЕЦ, газопровод, петролопровод - поне едно заводче да бяха построили за да ни замажат очите но за аборигените не се полагало.

    Да живее Америка и слугите и в България.

    Коментиран от #3, #4, #5, #6, #14

  • 3 Шекспир

    23 8 Отговор

    До коментар #2 от "Geo":

    Не строи при мръсните комунисти ве хейтър.Строи при пазара.Китай и Индия съ 1/2 от населението на планетата

    Коментиран от #15

  • 4 гост

    16 9 Отговор

    До коментар #2 от "Geo":

    Честно казано , знам че комунизма е несъвместим със здравия разум , ама такава въпиюща налудничавост и за него е трудно обяснима !!! И на какво се радваш точно е мнооого трудно обяснимо !!! Защо строели при "мръсните комунисти" ??? Ами защото при немръсните капиталисти са си ги построили отдавна и повече там нямат нужда , а мръсните комунисти са вдигнали бялото знаме и капитулирали за собствено производство и чакат на капиталистите за такова , като им плащат със "комунистическите" си "златни запаси" , хахахахха , щото са ви любими , не че на тези производители им пука дали им плащат със злато или долари , само че не с юани и рубли !!! И веднага ти казвам щото ще почнеш със глупостите , колите може и да се продават в рубли и юани , но те отиват в банка , където се обменят и заминават към "мръсните капиталисти" именно в долари и евро !!!! А ако предпочитат "немръсните комунисти" , може и в злато , хахахха , ама курса май няма да им хареса !!!

    Коментиран от #7, #9, #12

  • 5 гост

    18 5 Отговор

    До коментар #2 от "Geo":

    И да ти обясня , че да не се излагаш повече !!! Новината ще е ако Лада строеше завод в ЕС и продаваше по 200-300 000 коли там , а не че "мръсните капиталисти" произвеждат и продават в Раша толкова !! Щото това значи , че Раша е тотално абдикирала пред тези производители !!! И всъщност вече и това за завода на Лада не върви , щото тя е пълна СОБСТВЕНОСТ на Рено-Нисан , тоест е завод на ЗАПАДЕН производител в Раша !!!
  • 6 гост

    16 8 Отговор

    До коментар #2 от "Geo":

    И за Тесла в Китай да ти обясня ! Този заод е ПЪРВИЯ И ЕДИНСТВЕН засега 100% СОБСТВЕНОСТ на чужда компания БЕЗ УЧАСТИЕ на китайска фирма като съдружник !!!! Това даже на руските фирми НЕ Е РАЗРЕШЕНО в Китай !!!! Китайците си промениха закона СПЕЦИАЛНО за Тесла , щото това беше категоричното условие на Мъск !!! И не стига това , ами го финансираха с над 2 МИЛИАРДА долара и сега ще плащат субсидии на купувачите на Тесла , само и само да имат такъв завод и такова производство !!!!! Когато видиш да направят такова нещо за руска фирма , тогава плещи кои били мръсни и кои чисти !!!
  • 7 Гост

    7 6 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Глупости на търкалета! И едните и другите имат нужда от това, което се случва! Първите - инвестиции и работни места /в България няма да ги видиш, поради обясними причини/, а вторите от евтина работна ръка и пазар! Така че, нито едните могат без вторите, нито вторите без първите! Особено когато се касае за пазари в тези мащаби! Защото ако тези пазари затворят за твоите любими капиталисти, ще се наложи фабриките им да затворят поради свърхпроизводство, ще трябва да освободят служителите си, които да останат на улицата, ще се натовари социалната им система, ще рухне икономиката им, ще паднат правителствата им.

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    11 6 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Еееех мечти , мечти русофилски !! Кой от кого има нужда е въпрос на елементарна аритметика !! Любимите ти Раша и Китай са цифром и словом 20 % от световния пазар ( 15 трилиона от 75 ) , като руската жалка част е 2 (ДВА) % !!! Североамериканския съюз (САЩ , Канада , Мексико) е 30% ( 25 трл от 75 ) , ЕС е 25,5 % (19,5 трл от 75 ) !!!! Тоест общо 55% срещу 20 % !!!! Кой от кого има нужда и е по-голям пазар ?? Пак повтарям , новината ще е ако тези заводи изнасяха за САЩ и ЕС , обаче такова нещо НЯМА !!!! Те произвеждат САМО ЗА МЕСТНИТЕ ПАЗАРИ , тоест класическо колонизиране !!!!
  • 9 Behemoth

    5 9 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    ти луда ли си ма?
  • 10 VW.

    2 0 Отговор
    За момент си помислих, че е завода в Бг....
  • 11 Елън Маск:

    1 0 Отговор
    Да направим Китай велик отново!
  • 12 Лупи

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Я си прочети простотията отново, после още един път и се опитай да разбереш каква глупост си написал.
  • 13 гост

    8 1 Отговор
    Ръководителят на руската космическа агенция Дмитрий Рогозин обвини американската компания "Спейс Екс" на Илон Мъск, че подбива цените на изстрелванията на ракети с търговска цел, предаде "Франс прес". "Вместо да водят честна конкуренция на пазара на изстрелването на ракети в Космоса, те правят дъмпинг на цените съвсем безнаказано", написа Рогозин в "Туитър".
    "Роскосмос" е принудена да намали цените си с над 30 процента, за да задържи нашия дял на световния пазар, е казал Рогозин в петък в разговор с президента на Русия Владимир Путин. "Това е нашият отговор на дъмпинга на американските компании, финансирани с американски бюджет", е добавил той.
    Мъск отговори вчера на тези критики и обясни, че "ракетите на "Спейс Екс" са 80 процента годни за повторна употреба, а при тях този процент е 0". "Това е истинският проблем", заяви той.
    Ахахахахахахахах , мъка , мъкаааа !!!
  • 14 Гейо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Geo":

    Гейо, марш в Москва и не се връщай!
  • 15 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Шекспир":

    Нали при комунизма хората са бедни и нямат пари, какъв пазар в комунистическа държава? Или Китай е едно "малко" изключение?