Last news in Fakti

16 Април, 2020 14:12 6 400 11

За фаровете DS matrix led vision (ВИДЕО)

  • фарове-
  • ds-
  • matrix led vision
За фаровете DS matrix led vision (ВИДЕО) - 1

Тези иновативни основни светлини представяват авангардна технология, включваща две различни части с три LED модула за къси светлини и модул MATRIX BEAM за дългите светлини. Именно тези светлини играят важна роля в изразителния дизайн на предницата на DS 3 CROSSBACK.

Какво всъщност представляват иновационните фарове на модела?

От двете страни на DS WINGS, модулът MATRIX BEAM е разделен на 15 идентични самостоятелни сегмента, които светват и изгасват постепенно, в зависимост от пътните условия, засечени от камера, намираща се в горния край на предното стъкло. Светлинният сноп се адаптира автоматично, за да оптимизира осветлението и да направи възможно управлението, без да се заслепяват останалите участници в пътното движение.

Какво казва Законът за движение по пътищата?

Законът за движение по пътищата в България гласи, че през деня двуколесните МПС трябва да се движат с включени къси светлини отпред и габаритни светлини отзад. При разминаване през нощта превключването от дълги на къси светлини става, когато разстоянието между превозните средства е не по-малко от 150 метра или в момента, в който насрещният водач подаде сигнал чрез превключването на светлините, както и при движение зад друго моторно превозно средство на разстояние по-малко от 50 метра.

През нощта рискът от фатален инцидент е седем пъти по-голям

Според независимо проучване на пътната безопасност, инцидентите през нощта представляват съществен процент от случаите, регистрирани във Франция ежегодно. През 2018 г. процентът на злополуките с фатален изход през нощта e почти 42%, въпреки значително по-малкия брой на пътуванията.

За фаровете DS matrix led vision (ВИДЕО)

Точно като дневни светли, без никога да заслепяват

На изхода от града, в края на редица улични светлини се появява табела. След нея – тъмнината на нощта. Камерата в горния край на предното стъкло на DS 3 CROSSBACK засича липсата на светлина. Информацията се изпраща до DS MATRIX LED VISION фаровете. В допълнение на трите LED модула за къси светлини, модулът MATRIX BEAM се активира.

Петнадесет светлинни сегмента светват постепенно отвътре навън, променяйки светлинния сноп. Кинематиката поражда „уау“ ефект. Пътят и околностите му са осветени. Шофирането е по-сигурно, вниманието на водача е изострено.

В далечината се вижда светлина. Друг автомобил се приближава. Камерата го отчита и проследява неговото движение. Незабавно, сегментите на модула MATRIX BEAM, осветяващи приближаващия се от отсрещната посока автомобил, се превключват, за да създадат неосветена зона по време на разминаването. От двете страни на отсрещния автомобил силата на осветеността остава незасегната. Системата DS MATRIX LED VISION може да управлява присъствието на други автомобили в двете посоки на движение, работейки със своите 15 сегмента, така че да шофирате на дълги светлини без да заслепявате останалите участници в движението.

Управление на DS MATRIX LED VISION

Как се управлява модула MATRIX BEAM? Поставяте контролния ринг в автоматично положение. За да го активирате или дезактивирате за постоянно трябва да използвате меню “drive” от сензорния екран. При спешен случай, включването на фаровете позволява да спрете или рестартирате фунцията с едно движение.

Добре е да знаете: задействането на модула MATRIX BEAM за първи път трябва да се извършва при скорост над 40 км/ч. Функцията спира да действа под 25 км/ч. Когато видимостта е ограничена (силен сноговалеж, дъжд, мъгла) е препоръчително функцията да бъде дезактивирана. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ето наши Русские , да?

    1 3 Отговор
    ????

    Коментиран от #3

  • 2 ЕДИН ФАР

    16 3 Отговор
    НА ЦЕНАТА НА ДВЕ КОЛИ
  • 3 Киро Змея

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ето наши Русские , да?":

    Марш, Малоумнико
  • 4 Еблю

    9 7 Отговор
    Французите правят хубави коли.Голям фен съм на Ситроен и марката ДС които се отделиха от тях и следващата ми кола ще бъде на една от тези марки.Сега имам Рено сценик 2004 и Рено Каджар 2017 и съм доволен и от двете.

    Коментиран от #7

  • 5 Бостан Тиквичков

    8 0 Отговор
    За двуколесните разбрахме, дай ся за четириколесните
  • 6 софиянец

    8 0 Отговор
    Наскоро приятел ремонтира по гаранция такъв матричен LED на Мазда СХ-5. Харесвам технологиите, но 4 бона за бъгнат фар, който работи само на дълги е нечовешко, дори и да караш СУВ за 60 хил. В сервиза му казали, че фарът не подлежи на ремонт и е сменен с нов. И не било проста замяна, а имало и смяна на софтуер и настройки.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Нет

    3 0 Отговор
    "Кaквo кaзвa Зaкoнът зa движeниe пo пътищaтa?

    Зaкoнът зa движeниe пo пътищaтa в Бългaрия глacи, чe прeз дeня двукoлecнитe МПC трябвa дa ce движaт c включeни къcи cвeтлини oтпрeд и гaбaритни cвeтлини oтзaд...."

    Пишете глупости!

    Ето го ЗДвП

    Раздел XVII.
    Използване на светлините

    Чл. 70.

    (3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) През деня моторните превозни средства се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.
  • 11 Коментара

    3 5 Отговор
    Сетиха се десет години след немските производители...