Last news in Fakti

2 Юни, 2020 15:33 5 545 19

Русия показа как изработва хиперзвуковите си ракети (ВИДЕО)

  • хиперзвуково оръжие-
  • хиперзвукова ракета-
  • русия

Държавният морски технически университет в Санкт Петербург публикува видео от тестовете на уникална лазерна система за изработка на детайли за руските хиперзвукови оръжия, съобщава държавната военна телевизия "Звезда". Машината създава части за ракетни двигатели от метали на прах.

Процесът е напълно автоматизиран - лазерът се управлява от софтуер въз основата на 3D модел. Суровината е метален прах от неръждаема стомана, титан, бронз и износоустойчиви сплави на базата на кобалт.

Инсталацията има доста висока производителност - детайлът "расте" с 1.5-2 килограма на час - и позволява изработката на едрогабаритни части. Във видеото ректорът на Държавния морски технически университет в Санкт Петербург демонстрира Лев Туричин демонстрира пръстен от титан с диаметър 2.07 см.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 се се сере

    12 62 Отговор
    Защо ползват Уиндоус, а не Мак, тъпите комунисти?

    Коментиран от #4, #8

  • 2 Гей Билдс

    22 52 Отговор
    Това е чист фейк!!!! Руснаците,които са в....18 век .не могат да имат такова оборудване и технологии. Това сигурно е лабораторията на Форт Ливърмор.......и с тоя лазер...се конструира коронавируса!!!!!!!
  • 3 оня с коня

    20 44 Отговор
    Руснаците Зорко пазят Свръх секретните си оръжия в дълбока тайна.За да разпространяват Видеоклип на процеса на Пр-во,значи Запада ОТДОВНА Е НАЯСНО с въпросната технология и МНОГО пред Русия в тая област,независимо че путин се хвали че ракетите му били "без Аналог".Затова и неслучайно Тръмп съобщи,че Америка е НА ФИНАЛА в производството на 17 ПЪТИ по-бързи ракети от Всички,съществуващи в Света до момента.А колкото до Клипчето...това е НИКОМУ НЕНУЖНА ИНФОРМАЦИЯ,която ОТДАВНА Е ИЗВЕСТНА НА АМЕРИКА,подробно Д№опълнена на ДЕСЕТКИТЕ руски топспециалисти,забегнали в САЩ с подробни чертежи на "Руското хиперзвуково чудо".

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 357

    46 9 Отговор

    До коментар #3 от "оня с коня":

    От коментара ти се вижда че не си наясно с публикуването на информация в Русия. За да публикуват този клип,означава ,че следващите две поколения разработки са секретните,до които няма достъп "външен " човек

    Коментиран от #7

  • 6 само коня

    12 13 Отговор

    До коментар #3 от "оня с коня":

    Само не се разбра зпрямо кои точно ракети, с тая скорост да не пропуснат целта щот спирачките може да не издържат
  • 7 факти

    9 27 Отговор

    До коментар #5 от "357":

    Руснаците ли ти го казаха това ,че го играеш толкова в час ? Две поколения напред ала бала от държава ,която дори и с 30 годишно закъснение след САЩ още.не може да направи изтребител от пето поколение !

    Коментиран от #9, #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 реалиста

    8 16 Отговор
    тука единственото руско са мурзилките работещи там

    Коментиран от #12

  • 12 Гост

    20 6 Отговор

    До коментар #11 от "реалиста":

    Така е пич.Всички янки и германци произвеждат руски ракетни двигатели в Русия и после ги купуват от руснаците.За това пък новата ракета на високотехнологичните американци е на частна фирма бъкана с чужденциТова е защото американските гении правят ракети в Русия нали така?Между другото щатите купуват руски ракетни двигатели от много години,но никога не можаха да го произведат.Даже го обявиха за невъзможен въпреки,че го ползват.Абе какво разбират руснаците от ракети и космически станции.А да си чувал за друга станция освен Мир,която сега и казват международна?
  • 13 Гост

    14 9 Отговор

    До коментар #7 от "факти":

    Стига с тея напикани самолети петнайсто поколение.Защо му е на руснака да прави невидим самолет,който се вижда прекрасно с определена техника и не става за бой.Още сърбите свалиха два без да ги виждат.Стават за напдение отдалече и то криейки се зад нещо друго за да не го свалят.Нищо че е петнайсто поколение и е невидим.Що реват на Турция за С400 която е руски буклук а?Що не искат да летят около нея невидимо?

    Коментиран от #19

  • 14 Ванката

    11 1 Отговор
    Здравейте Сашета! Злобеете ли? Само не разбрах защо си давате дуп......то, когато големите си мерят пиш......те? Ама простено ми е, все пак съм Ванката.
  • 15 Японеца

    10 7 Отговор
    Русия никога няма да позволи, да и разграбват природните ресурси, като в БГ!

    Коментиран от #18

  • 16 Грух

    9 5 Отговор
    Слава на Русия !
  • 17 onq

    1 1 Отговор
    Само не стана ясно компоти или компютри....щото има малко разлика. Уж ракети правят пък в лабораторията има корабен винт, на-вероятно за катер ако се съди по размера. Еййй уточнявайте ги тези неща...че стават конфузни грешки...и после обяснявай, е нямаш сестра! :)
  • 18 да се смееш ли да плачеш ли

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Японеца":

    Я па тоя.Кой ти я каза тая глупост ? В момента по-голямата част от природните им ресурси се точат от западни компании.САЩ имат огромно участие там.Руснаците нямат техника с която да си вадят ресурсите и САЩ я вършат тая работа.
  • 19 До Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    ....Още сърбите свалиха два... Сваленият по случайност самолет Ф117 е един, но в този форум от известно време постоянно се пише, че са два. Предполагам след някой месец ще започнеш да списваш, че са ЧЕТИРИ ?