22 Юни, 2020 09:40 8 850 9

Чували ли сте за Cokoon Dip технологията при автомобилните гуми?

  • cokoon dip technology-
  • continental-
  • гуми-
  • автомобили

Cokoon е името на напълно нова и революционна технология за производство на гуми, използваща иновационна техника за слепване

Чували ли сте за Cokoon Dip технологията при автомобилните гуми? - 1

Към 2019 година вече 250 000 гуми за пътнически автомобили са в процес на производство чрез тази уникална технология. Continental – технологична компания и производител на гуми, както и Kordsa – глобален играч в технологиите за подсилване на гуми и конструкции, работят съвместно по тази нова екологична технология от 2017 година насам.

Висококачествените гуми трябва да отговарят на много изисквания – ефективност, издръжливост, безопасност и устойчивост. Ето защо е необходимо, текстилните компоненти да се свързват отлично към каучука. Именно тази нова технология позволява активно свързване на материали за подсилване на текстил с каучукови смеси без да се използват резорцин и формалдехид при потапянето на текстила.

Материалите за подсилване на текстил се използват широко при производството на гуми и механични каучукови продукти като маркучи и конвейерни ленти. Това на практика е екологична технология за слепване без резорцин и формалдехид.

Чували ли сте за Cokoon Dip технологията при автомобилните гуми?

Преди Cokoon, химикалите резорцин и формалдехид бяха незаменими за активно свързване на материалите при подсилването на текстила, използван в обграждащата каучукова матрица. Замяната на резорцин и формалдехид с по-екологични алтернативи е води не само до по-устойчива верига на доставки, но също така е предимство за производителите на корда за гуми.

Важно е да отбележим, че служителите в заводите за гуми и крайните потребители не са изложени на тези вещества, тъй като те са химически изменени при процеса на вулканизация. Благодарение на Cokoon Dip Technology свързването на текстилни материали към каучука вече е възможно без тези две съставки.

Интересно е още, че след представянето на технологията, тя привлече доста внимание в бранша. Повече от 40 компании (производители на гуми, предприятия за преработване и доставчици на текстилни материали) изразиха интерес за тестване на материала и обмислят присъединяване към лицензната група.

Около 20 от тях вече са получили мостри. Сега всички заинтересувани страни са поканени да се присъединят към лицензната група и да получат безплатен лиценз, за да допринесат за разработването на тази нова екологична технология.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко

    49 8 Отговор
    Трябва да ми купите за джипа,че само министри се возим в него да не се затрием после кой ще ви краде парите?

    Коментиран от #2

  • 2 ПЕЕВ

    19 49 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко":

    КОЛКО ТИ ПЛАЩАТ ДА ПЛЮЕШ ПО БОЙКО ,НЕЗАВИСИМО КАКВА Е ТЕМАТА.

    Коментиран от #5

  • 3 Бойко

    36 5 Отговор
    Борисов е престъпник мутра. Факти
  • 4 Скъперник

    24 1 Отговор
    Колко процента казахте че са по-евтини? Моля? По-скъпи, но в името на природата? Няма начин. Докато не забраните старите или не им повишите цените, както обикновено правите, това няма как да е моя грижа.
  • 5 за истината не се взимат пари

    27 4 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕЕВ":

    А на теб колко ти плащат да му почистваш задните части?

    Коментиран от #6

  • 6 Бойко

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "за истината не се взимат пари":

    Аз си плащам да ме плюят защото няма лоша реклама. Ако искаш понаплюй ме и ми се обади за хонорара
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ти да видиш

    2 1 Отговор
    А, как така Континентал?! Нали уж Нокиан бяха гумите бе?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.