Last news in Fakti

5 Юли, 2020 14:25 1 723 5

Тайван залага на 5G мрежи и технологии от следващо поколение

  • тайван-
  • технологии-
  • 5g-
  • мрежи-
  • интернет на нещата-
  • изкуствен интелект

Страната се стреми да се превърне еталон в развитието на високите технологии

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че стартирането на 5G услугите в Тайван са доказателство за високотехнологичния напредък на страната, който ще ѝ осигури ключова позиция в световната икономика след пандемията.

Постижението е реализирано чрез извънредните усилия на правителството да превърне Тайван в дигитална нация и смарт остров. Цай добави, че силните страни на Тайван в индустриите за производство на полупроводници и информационни и комуникационни технологии ще спомогнат Република Китай да се превърне в основна база за технологии от следващо поколение като Изкуствения интелект (AI) и Интернет на нещата (IoT).

Цай Ин-уен направи своето изявление по време на церемонията по стартиране на 5G услугите на Chunghwa Telecom  в столицата Тайпе.

По нейните думи широк спектър от области, обхващащи автономни превозни средства, медицински процедури и системи за помощ при бедствия, ще се възползват от високoскоростната честотна лента и ниското забавяне на новата мрежа.

През следващите 4 години правителството ще инвестира повече от половин милиард долара, за да стимулира развитието на 5G индустриална екосистема в Тайван, като същевременно разхлабва регулациите и понижава инвестиционните критерии, за да насърчи местните компании да последват този пример и да инвестират в новите технологии.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилициомер

    3 5 Отговор
    Мангъров е под карантина - дъщеря му е с положителен тест за SARS-2. Природата не прощава
  • 2 кйфаеевярвсд

    3 3 Отговор
    Само да вметна, че автономните автомобили могат да работят и на по-ниски честоти. Кому е необходимо това допълнително електромагнитно лъчение, освен на разработчиците на рутери и антени и на някой по-специални места, разбира се... Хуявей и компания ни убеждаватм, че ни е необходимо.
  • 3 гост

    3 6 Отговор
    В Китай отдавна е навлязло 5G но виолина това пропусна да ни го съобщи, нали така госпожо джурналист?

    Коментиран от #5

  • 4 Гост

    4 5 Отговор
    Новите опитни зайчета. Как не я внедриха първо в сащ или в англия? Сигурно тайван са по-напреднали от тях.
  • 5 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    авторката, дали ти ми цъкаш минуссчета? :)