Last news in Fakti

11 Юли, 2020 11:30 5 138 12

Samsung най-вероятно ще загуби 5G войната

  • samsung-
  • huawei-
  • apple-
  • 5g

Huawei и Apple ще оглавят 5G вълната през 2020-а

Samsung е една от първите компании, инвестирали в 5G, но това не означава непременно, че тя е и тази, която ръководи пазара през 2020-а. Това предаде Softpedia.

Причината е, че все повече производители на смартфони се фокусират върху 5G технологията, а доклад на Strategy Analytics прогнозира, че това е лоша новина за Samsung.

По-конкретно, според проучването, пазарът на 5G телефони вероятно ще достигне 234 милиона продадени устройства през тази година. Освен това, най-малко 15% от всички смартфони, доставени през 2020-а, ще бъдат оборудвани с 5G технология.

Тези прогнози означават огромен ръст за пазара спрямо 2019-а, когато новата технология все още беше в ранните си дни.

Според Strategy Analytics, Huawei ще бъде компанията, която ръководи пазара на 5G устройства тази година, с дял не по-малко от 27,3%. Apple пък ще заема втора позиция с 21,4% от пазара, следван от бронзовия медалист Samsung (17,8%).

Новата генерация на iPhone ще бъде представена през есента и ще включва четири модела, като всички от тях ще поддържат 5G. Това означава, че Apple залага големи надежди на технологията, което би гарантирало растеж през следващите години.

Strategy Analytics дори очаква, че през следващата година базираният в Купертино технологичен гигант ще бъде водещата 5G компания с пазарен дял от 24,2%, следвана от Huawei с 22,2%. Прогнозата за 2021-а е лоша новина и за Samsung, тъй като, според доклада, южнокорейската фирма ще има едва 15,1% дял. 

Дали това ще се случи или не е нещо, което предстои да разберем, но засега е ясно, че 5G пазарът се превръща в много важна цел за повечето компании.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ʰᶦᵍʰ

    19 5 Отговор
    Продават 5g телефон в собствената си страна , а вътре в него няма никаква 5g антена 😂 Цялото нещо намирисва на американски военен конгломерат ...

    Коментиран от #8

  • 3 габровец от варна

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "макдоналдс тръмп":

    Страх лозе пази,уважаеми...
  • 4 Blackthorn

    10 13 Отговор
    5G вълната предстои ще бъде оглавена от онкологиите. Предстои да видите.
  • 5 оня с коня

    19 7 Отговор
    Едно от НАЙ-ПОЛОЖИТЕЛНИТЕ Неща на 5-Жи мрежата е,че ОБЕЗЦЕНИ 4-Жи телефоните.Затова и преди месец си купих чисто нов Ксиоми редми ноте8 за 300лв.А как приказва и как свири - нямам думи!
  • 6 Гост

    6 3 Отговор
    И средната продължителност на живота пада на 35 години
  • 7 гост

    4 3 Отговор
    най добрите вече имат 6G
  • 8 1000

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "ʰᶦᵍʰ":

    Такова нещо като 5G антена по принцип няма. Има антена.
  • 9 dsсса

    5 2 Отговор
    Държавите в света са две групи: независими и васали. Васалите са васали на САЩ. Всички васали ще си купят епъл, всички свободни (без САЩ) ще си купят Хуавей, защото е по-евтино и по-добро. Интересен случай са САЩ. Не е изключено, те да си купят Хуавей, въпреки санкциите (както си купуват руски втечнен газ, а не позволяват на другите).
  • 10 Светла

    2 0 Отговор
    то телефонати може и да има 5г, ама мрежата като я няма изградена...

    Коментиран от #12

  • 11 Стига вече

    3 0 Отговор
    За пореден път внушения, че непременно трябва да приемем непроверена технология, за която има излезнали сума изследвания, доказващи вредността и.
    Каква файда от великата ви технология, ако ви вкара в болницата или в гроба? Големия кеф да си сваляте 5GB клип на поредната чалга-проститутка с качество да и виждате всички срамни въшки по бельото и (ако го има) срещу какво? Колко клипа вече излезнаха на птици, дето се дезориентират и падат покрай 5G антени? Ще чакате и на вас ли да почне ви се завие свят, че да стоплите, че има нещо не наред с тази технология?
    Не на техно-инквизицията! Няма да пълним ВАШИТЕ джобовете за сметка на НАШЕТО здраве и живот!
  • 12 дедо Либен

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Светла":

    Мрежата може да ползва и сегашните антени. Просто трябва да са по-нагъсто и да им се сменят някой електроники.