Last news in Fakti

30 Септември, 2012 11:26 2 193 0

Гинес: Най-малкият диктофон в света

  • гинес-
  • рекорд-
  • диктофон-
  • edic

 

Устройството рекордьор е дело на компанията Edic и съвсем основателно попадна в книгата на рекордите на Гинес. Определението му там е: "Най-малкият диктофон в света серийно производство".
 
Джаджата тежи едва шест грама и е толкова миниатюрна, че може с успех да се използва за тайни записи. Апаратчето е снабдено с високочувствителен микрофон, който улавя звук от разстояние девет метра.
 
Най-малкият диктофон в света се захранва от също толкова миниатюрна литиево полимерна батерия, която обаче му осигурява автономна работа от 30 часа. Устройството може да се използва и като флаш памет.
 
В интересната джаджа има вградени часовник, календар и таймер за автоматично стартиране. Налична е опция за гласово управление и автоматична пауза за икономия на паметта. Най-малкият диктофон в света се продава в Amazon за $ 439.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА