Last news in Fakti

25 Октомври, 2012 11:33 3 508 1

Часовник с вграден keyless go

  • byd-
  • keyless go-
  • часовник

 

Китайският автомобилен производител BYD представи кварцов часовник с вграден електронен ключ-транспондер, който на практика се явява своеобразно keyless go устройство. С други думи новата технология интегрирана в часовника отключва и привежда в действие автомобила напълно безконтактно.
 
Китайците се опитват да патентоват новата си система, която свързва притежателят на часовника и автомобила посредством технология, наречена радиочестотна идентификация (RFID, Radio Frequency Identification). Модулът в колата разчита сигналите от малкия чип в часовника, който излъчва слаби електромагнитни вълни.
 
В бъдеще от BYD заявиха, че ще разработят и часовници с друг дизайн, като те ще има и допълнителни функции. По рано BYD представиха своя система за дистанционно палене на автомобила, отваряне на вратите от разстояние и задействане на климатичната инсталация.
 
Китайците обаче не откриват "топлата вода", защото през 2008 година автомобилната марка Aston Martin предлагаше на клиентите си часовници с вграден keyless go. Часовниците бяха швейцарски на фирмата Jaeger LeCoultre и се предлагаха за $37 000. Тези на BYD обаче ще са значително по-евтини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тадд

    0 0 Отговор
    е дано ги направят поне по $35 000 -че да се вредим и ние...