29 Ноември, 2012 13:49 2 502 1

Двустранна камера за велосипедисти

  • spectacam-
  • камера-
  • екстремни спортове-
  • колоездене-
  • каска

 

Spectacam е камера предназначена за запис на тренировки и различни трикове. Предназначена е за велосипедисти, но спокойно може да бъде използвана от скиори, сноубордисти, парашутисти, делтапланеристи, както и за всевъзможни други екстремни спортове.
 
Камерата се закрепва на каската, но основното, което я отличава от останалите подобни устройства е наличието на два обектива. Последните са разположени на двете противоположни страни на устройството, като по този начин камерата снима напред и назад.
Иновационната камера Spectacam може да се свърже със смартфон. Връзката се осъществява посредством WiFi-модул. При необходимост Spectacam може да транслира видеоматериала от изображението зад велосипедиста, като го изобразява на закрепения на кормилото смартфон.
 
Батерията на Spectacam издържа до три часа в режим на запис. На този етап устройството е все още на стадий прототип, но според компанията производител концептуалният модел е много близък до серийната версия, която скоро ще се появи по магазините.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пкйхяъас

    0 0 Отговор
    Малко е смешно, но иначе би било полезно