Last news in Fakti

9 Януари, 2013 13:48 3 679 0

3D дисплеи за бъдещите модели на Audi

  • audi-
  • 3d-
  • ces 2013

Екран за автомобилна мултимедия с триизмерно изображение представи Audi на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас. Новият 11.6-инчов монитор разполага с малки оптични лещи, които разделят картината на две части за лявото и дясното око. По този начин водачът и пътникът до него могат да виждат в 3D без специални очила.

Немците показаха две версии на триизмерния екран. Първата от тях използва специална камера, която следи движенията на очите на зрителя и предава данни на компютър, който коригира изображението на монитор така, че да се поддържа постоянен 3D-ефект.

Вторият по-сложен вариант показва триизмерна картина, която може да се гледа от общо 28 ракурса. Така 3D-картината може да се наблюдава от няколко човека едновременно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА