Last news in Fakti

16 Август, 2021 15:53 6 255 7

Yamaha разработва звуков генератор за електрически мотори

  • yamaha-
  • звуков генератор

Компанията ще комбинира познанията си при музикалната техника и превозните средства

Yamaha разработва звуков генератор за електрически мотори - 1
Снимки: Yamaha

Освен електрическите автомобили, вероятно много скоро електрическите мотори също ще започнат да се срещат все по-често по улиците, макар феновете на този тип превозни средства все още да не изглеждат напълно готови да приемат промяната.

За това има и една много важна причина, а именно звукът от двигателя с вътрешно горене, който при електрическите двуколесни липсва. Подобно на автомобилите, където вече няколко пъти ви разказваме за различни проучвания при които звукът е едно от нещата, които ще липсва на шофьорите при електромобилите, така и при моторите нещата най-вероятно ще стоят по същия начин.

Yamaha разработва звуков генератор за електрически мотори

Именно за това от Yamaha искат да се справят с този проблем и разработват звуков генератор, който да върне част от усещането при моторите на ток. За целта от компанията имат доста силен коз, а именно опитът си при музикалните инструменти и този при двуколесните, който на теория би трябвало да доведе до нещо стойностно.

Yamaha разработва звуков генератор за електрически мотори

Според информация на Bloomberg, компанията сериозно се е заела с проекта и е сформирала екип, който да се занимава с него и да изследват различни звуци, които биха се харесали на мотоциклетистите.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gggw

    7 5 Отговор
    комплексарска работа
  • 2 дивака

    2 5 Отговор
    А ТОВА ЩЕ Е ДОБРЕ ВЕЧЕ
  • 3 Анонимен

    9 4 Отговор
    Ако го няма кефа от изреваването на двигателя посред нощ, със сигурност ще намалее и бройката на т.нар. "донори"!
  • 4 toi

    11 4 Отговор
    Таман се зарадвах, че най-после дебилчетата ще спрат да бръмчат по цял ден...язък!
  • 5 Ти пък

    3 6 Отговор
    защото не си донор с твоята немска 20г.бангия.Карате на 4 гуми и пак се трепите повече от мотористите.Я пак си помисли кои се чистят повече.Свикна ли сте да живеете на село и тихо и като дойдете в големият град моторите са ви проблем а.Бягайте си па у село там е тихо.

    Коментиран от #6

  • 6 Механик

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ти пък":

    Пич, твоят учител по български, в момента умира от срам, предполагам.
  • 7 Механик

    12 2 Отговор
    Такааа. Да си дойдем на думата.
    Значи измисляме "бръмчалки", които наподобяват шумът издаван от ДВГ и ги слагаме на почти безшумните електрички, и по тоя начин отменяме екстра номер едно "ниско ниво на шум".
    Утре ще изобретяваме спец. устройство, което ще генерира миризмата на бензин, понеже това също е част от магията на МПС.
    След това ще има и джаджа, която при рязко подаване на газ, в момента в който другата джаджа изревава, ще изхвърля кълбета от черен пушек (защото така трябва).
    И какво остана тихото, еклогично чисто МПС, което насилствено ни пробутват? Пак ще си цапаме и шумим, само дето ще плащаме допълнително за разни джаджи.