11 Март, 2013 14:22 2 698 1

Кардио-каска за велосипед

  • lifebeam-
  • велосипед-
  • каска

Почти задължителна част от екипировката на велосипедиста, каквато е каската, е превърната в интересно устройство за събиране и анализиране на данни. В лекия шлем са интегрирани микропроцесор и специален LifeBEAM сензор за следене са физическото състояние на колоездача. Каската има още и акселерометър.

Шлемът събира информацията за работата на сърцето, пулса и т.н. и я предава чрез Bluetooth на смартфон, часовник или пък на велосипедния компютър. Проектът все още се нуждае от допълнително финансиране, за да бъде пуснат в серийно производство. Ако се стигне до такова, цената ще е около $150.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владимир Йосифов

    0 0 Отговор
    Браво !