Last news in Fakti

15 Септември, 2021 17:17 8 384 9

Apple Watch 7 е тук, но не какъвто очаквахме

  • apple-
  • apple watch-
  • apple watch 7

Смарт устройството е по-голямо на размери, но запазва дизайна от изминалите версии

Apple Watch 7 е тук, но не какъвто очаквахме - 1

Голямото есенно събитие на Apple се състоя през изминалата вечер и макар акцентът да пада върху новите iPhone 13 и iPhone 13 Pro,няколко други устройства също направиха своя дебют по същото време. Едно от тях беше смарт часовникът на Apple, чиято 7 версия бе представена пред широката публика.

Въпреки множеството снимки и слухове, които твърдяха, че Apple Watch Series 7 ще наследи дизайна с плоски страни като при новите iPhone-и, компанията от Купертино изненада всички, когато часовникът се появи с почти същия дизайн, като този при изминалото поколение.

Apple Watch 7 е тук, но не какъвто очаквахме

Въпреки, че дизайнът и размерите са почти идентични с тези при Watch Series 6, инженерите на Apple са успели да „разпънат“ дисплея почти до ръба на часовника като по този начин той е пораснал с цели 20%. Също така часовникът вече е по-устойчив на падания и е една идея по-защитен от прах с IP6X защита.

Apple Watch 7 е тук, но не какъвто очаквахме

Операционната система също е претърпяла някои промени и устройството вече разполага с пълноразмерна QWERTY клавиатура. Нови пет цвята са налични за 100% рециклируемия алуминиев корпус, а освен него се предлагат версии от стомана и титан. Батерията остава със същия капацитет и позволява 18-часов живот и 33% по-бързо зареждане благодарение на ново USB Type C зарядно. Цените на модела започват от около 340 евро, а първите модели ще пристигнат тази есен.

Apple Watch 7 е тук, но не какъвто очаквахме


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Изненада

    12 0 Отговор
    Най-изненадващото е, че е същия!
  • 3 Традиция

    8 1 Отговор
    Еми от Apple не искат да объркват потребителите си, че те са малко като бабите - като им покажеш нещо различно от,това което са виждали и те "Какой и туй, какой туй аз нищо не му разбирам".
  • 4 40 санта

    8 1 Отговор
    "устройството вече разполага с пълноразмерна QWERTY клавиатура."

    Пълноразмерна клавиатура има дължина около 40 сантиметра. Чудя се за да се събере на екрана на часовника колко е широк този екран?

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Екстра

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "40 санта":

    Сигурно виси от часовника. То как иначе ще е пълноразмерна?
  • 6 ето как

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "40 санта":

    С един пръст се пише, като го плъзгаш върху буквите, без да е нужно да ги уцелваш точно. Работи добре на определени езици само.

    Коментиран от #7

  • 7 mdaaaaa

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "ето как":

    На кого го обясняваш това? :) тва с плъзването е ново за ios е..почти ново. :) Копират последните години...яко
  • 8 турбалан

    1 2 Отговор
    Нападай стадо за новото часовник! Мноооу добре са съчетава с айфоня и бърза хубава връзка става... абе направо екосистема! Пссссст Екосистема за точене на пари от балъци.

    Коментиран от #9

  • 9 The truth

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "турбалан":

    Точно!