Last news in Fakti

23 Март, 2013 12:23 2 778 0

Дрегери във всички руски автобуси

  • дрегер-
  • алкохол-
  • русия-
  • обществен транспорт

Комисията по транспорт в руския парламент ще внесе законопроект, който задължава превозвачите и производителите да оборудват автомобилите на обществения транспорт със системи за измерване на алкохолното съдържание в издишвания въздух, които блокират запалването на двигателя. Ако предложението бъде прието, глобата за неспазване на правилата ще се наказва с глоба 50 000 рубли (1 250 евро).

Русия е сред страните, в които има т.нар. "нулева толерантност" към управлението на автомобил след консумация на алкохол. Това означава, че шофьорите подлежат на санкция при повече от 0 промила в кръвната проба.

На първо време "алкохолните ключалки" ще бъдат задължителни само за маршрутните превозни средства и товарните автомобили. За всички останали видове транспорт монтажът на подобни системи ще бъде доброволен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА