Last news in Fakti

3 Ноември, 2021 18:13 4 168 17

Представиха преносимо зарядно за електромобили

  • zip charge-
  • зарядна станция-
  • мобилна зарядна станция

Приличащата на куфар батерия може да осигури около 30 километра пробег 

Автомобилните производители влагат милиарди в разработката на различни решения за колите на ток и макар на пазара в момента да има няколко модела с по-голям пробег, то за много хора сравнително бавното и често зареждане все още е главен проблем при преминаването към изцяло електрически модел. Все пак на тези, които са направили тази стъпка, най-вероятно поне веднъж им се е случвало да останат с минимален заряд в батерията, а наблизо да няма зарядна станция или тя да е заета.

При автомобилите с двигател с вътрешно горене, това лесно се решава с туба бензин или дизел в багажника. При електромобилите такова решение до момента нямаше, но това може да се промени съвсем скоро, благодарение на британската компания ZipCharge. От фирмата показаха интересна мобилна станция за зареждане, която можем да оприличим като куфар.

Представиха преносимо зарядно за електромобили

Тя е със сравнително компактни размери и разполага дори с дръжка и колелца за по-лесно придвижване. На практика мобилната зарядна станция работи като по-голяма преносима батерия за телефон. Тя се зарежда от домашен контакт и може да осигури около 30 километра пробег в рамките на 30 до 60 минути в зависимост от автомобила който зареждате.

Представиха преносимо зарядно за електромобили

За да е в реда на екологичните норми, корпусът на батерията е направен от рециклирана пластмаса, а 4G свързаност позволява контролиране на цялата функционалност през приложение за смартфон. Все още не се знае каква ще е цената на интересното устройство, но според производителя ѝ ще струва колкото „стандартна домашна станция за зареждане“ .


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 крадецът

    13 1 Отговор
    Само чакам някой балък да го остави на улицата както е на снимката

    Коментиран от #14

  • 3 ИСПЕКТОР СТРЕЗОВ СЕ ЗАМИСЛИ🤔

    10 2 Отговор
    АКО ДОЙДАТ ТЪМНИ БАЛКАНСКИ СУБЕКТИ И СОМАЛИЙСКИТЕ ИМ БРАТЯ КОЕ ОТ ДВЕТЕ БАТЕРИЯТА ИЛИ КОЛАТА ЩЕ ОТКРАДНАТ ИЛИ И ДВЕТЕ ИЛИ ЩЕ СИ ГИ ПОДЕЛЯТ😉

    Коментиран от #13

  • 4 Кики

    12 2 Отговор
    По скоро ме интересува преносимо зарядно за преносимото зарядно на елмобила ми
  • 5 DrivingPleasure

    9 2 Отговор
    Нали не очаквате да разнасям такава простотия в колата си?!

    Коментиран от #16

  • 6 Гост

    10 1 Отговор
    Че то един генератор е по-малък, по-лек и дава повече ток
  • 7 Алфа Вълкът

    6 3 Отговор
    Ахахахахахахаха, аз с една такава туба нафта, ще измина над 300км и ще я налея за 1мин. А тоя китюк сигурно ще
    го чакаш 10мин за 30км.
  • 8 гост

    7 2 Отговор
    рейндж-екстендъра на бмв е по-малък от това задвижва кола със 170кс. това, щом се зарежда за 60мин вероятно е 3кв, което е нищо. абсурдно е да караш 20кг батерия, вероятно не по-евтино от 1000евро, и накрая това да ти е разликата например дали ще караш с 100км/ч, или с 85км/ч. И за тази глупост са разработили приложение?!? върла простотия и лишено от смисъл.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Грета Тунберг

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Скъпи,ти купи ли си такава батерия за Теслата?
  • 10 Ползвайте си мозъка

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Още на първо четене се сещам поне за две приложения. Зареждаш в къщи батерията от фотоволтаиците докато те няма, а после прехвърляш в автомобила вечерно време, когато слънцето се е скрило. 365 дни по 60 километра от батерията са ти 22 хиляди километра годишно. Плюс директно зареждане от фотоволтаиците когато автомобила е в къщи и пече слънце.


    Второто приложение е за зареждане на повикване което вече се практикува от няколко фирми. Даваш координатите на автомобила и достъп до вратичката за зареждане, а фирмата идва и ти зарежда автомобила направо на паркинга, където и да си паркирал. Там зарядните дори са помощни и зареждат по-бързо и повече километри. Така се решава проблема със зарядните станции.

    Коментиран от #15

  • 11 Смях

    5 1 Отговор
    Тоест ще имате малка батерия под седалките, а другата ще си я носите в и без това малкия багажник. Като резервна туба с бензин. Някой носи ли вече туба за гориво?
  • 12 незнайко

    1 4 Отговор
    Почти като 3 литрова метална туба за бензин или нафта !!! Носиш си я в багажника и ходиш до зарядна станция я на стоп а пеш !!!
  • 13 miro23

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "ИСПЕКТОР СТРЕЗОВ СЕ ЗАМИСЛИ🤔":

    Физически устройството няма как да бъде откраднато ако нямаш достъп до колата. По време на зареждане дори и на обикновена електростанция кабелите се закачат с електромагнит единствения начин е да отрежеш кабелът с ножици и да тресне ток напрежение 240-380V. Kaбелът е толкова дебел ,че да се среже с ножици е почти невъзможно трябва ти флекс. Всеки нов електромобил разполага с мобилна апликация , която ще покаже моментално спиране на захранвето а повечете нови автомобили визира Tesla разполагат със sentry mode камери опасващи колата. Устройството не е предназначено да си го носиш в колата. Целта му е да ти се предостави когато закъсаш от мобилен екип на пътна помощ. 30km са напълно достатъчни дори за България към този момент почти няма място в където в такъв радиус да нямаш достъп до Електростанция. Съвсем скоро ще решат и проблеми като бавното зареждане ,което е породено от липсата на охлаждане на външната батерия. Прогресът си върви колкото и да мрънкаме ,че след Голф 4 няма как да нправят по добро средство за придвижване ....
  • 14 Е няма да

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "крадецът":

    как да го остави.
    Ако го остави ще е още включено към колата но това не е проблем щото е на колелца.
  • 15 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ползвайте си мозъка":

    Това прехвърляне от мрежата в батерия и от батерия в колата няма ли загуби? Накрая май ще си платил с 30% по-скъпо, да преливаш от пусто в празно.
    За инвестицията в първоначалната покупка не искам и да мисля, кога ще се избие.

    Коментиран от #17

  • 16 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "DrivingPleasure":

    Никой няма да се навие, затова ще ни задължат с поредният зелен закон, в наша полза
  • 17 Научи се да четеш

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Къде видя зареждане от мрежата? В първия случай говоря за зареждане от фотоволтаици, във втория случай дори не съм уточнил, въпреки че е напълно логично зареждането също да е от фотоволтаици или от най евтиния ток през денонощието. Май забравяш, че разликата в цената на тока в различните часове на денонощието е повече от 30%, понякога достига и над 100% и дори при 30% загуба на енергия си на финансова печалба.