Last news in Fakti

28 Април, 2022 19:35 2 259 7

Компания разработи мобилна зарядна станция с преносими батерии за електромобили (ВИДЕО)

  • zip charge-
  • zipcharge-
  • zipcharge go-
  • зарядна станция-
  • преносима батерия

ZipCharge представи GoHub

Компания разработи мобилна зарядна станция с преносими батерии за електромобили (ВИДЕО) - 1

В края на миналата година ви показахме проекта на ZipCharge, които представиха интересен проект за преносима батерия за електромобили с размерите на куфар. Компактната преносима батерия може да осигури около 30 километра пробег с едно зареждане, което да е достатъчно до най-близката зарядна станция.

Компания разработи мобилна зарядна станция с преносими батерии за електромобили (ВИДЕО)

Сега от компанията представиха по-голяма версия на модела, която е с капацитет от 8кВч и може да осигури около 60 километра пробег с едно зареждане в зависимост от марката и модела на колата. Заедно с по-голямата батерия, компанията представи и друг интересен проект за мобилна зарядна станция в която са разположени тези преносими батерии.

Компания разработи мобилна зарядна станция с преносими батерии за електромобили (ВИДЕО)

На практика съоръжението може да се побере на едно паркомясто и да побере до 10 такива преносими батерии, които клиентите да взимат. От ZipCharge представиха и различни варианти за конфигурация, включително с различни растения, слънчеви панели и други.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тишо

    5 5 Отговор
    Газта ще стане по-скъпа от бензина и газаджийтебще свалят АГУ-то 👍🏻

    Коментиран от #3

  • 2 Димов

    8 3 Отговор
    Още 30 км от нещо с размерите на куфар. А с една тубичка, с размерите на ВЕФ, си осигуряваш на дизела още 100 км. Някой ден, тоя куфар ще стане с размерите на портфейл, но тогава вече електромобилите ще имат по 1500 км автономност и няма да имат нужда от него.

    Коментиран от #5

  • 3 Димов

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тишо":

    Метана не се ли изравни вече с бензина?
  • 4 свидетел

    8 3 Отговор
    от смях ще се пукна !
  • 5 Другият вариант е генераторче

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Димов":

    и тубичката колкото ВЕФ.
  • 6 Пак не сте разбрали

    2 4 Отговор
    "Компактната преносима батерия може да осигури около 30 километра пробег с едно зареждане, което да е достатъчно до най-близката зарядна станция."


    Пак не сте разбрали както винаги. Това не е начин да стигнеш до първата зарядна станция това Е самата зарядна станция.

    Паркираш на работното място, пред къщи или на някой търговски център, задърпваш едно такова куфарче и включваш автомобилът да се зарежда, дори да си го паркирал в градинката, защото всички паркоместа са заети, включително тези с истински зарядни колонки, на които са паркирали автомобили с ДВГ.

    По този начин през деня може да се ползва евтината нощна енергия, а през нощта безплатната фотоволтаична, като в същото време клиентът плаща прилична цена, а фирмата доставяща услугата получава прилична надценка.
  • 7 Jacques Yves Moineau

    0 0 Отговор
    С размера на куфарче, и тегло на....?